Fiyatlar tavan yaptı! İşte fiyatı artan akıllı telefon modelleri!

Ülkemizde dolar kurunun da artmasıyla beraber bazı akıllı telefon modellerinin fiyatlarında gözle görülür artışlar yaşandı.

Tüm dünya ve Türkiye, koronavirüs pandemisi ile savaşmaya devam ediyor. Salgın yalnızca sağlık sistemi ve insanların yaşamlarını tehdit etmekle kalmıyor. Ekonomik anlamda da ülkeleri son derece güç duruma düşüren virüs, sokağa çıkma yasakları ve karantina süreçleriyle ekonomide çarkların dönmesini zorlaştırıyor. Tüm devletler gibi ülkemiz de bu süreçte çeşitli zararlar görüyor. Özellikle son dönemde yükselen döviz kuru, teknolojik ürünlerde bir dizi fiyat artışlarını da beraberinde getiriyor.

Özellikle akıllı telefon fiyatlarında son bir iki gün içerisinde ciddi manada artışlar yaşanıyor. Bu artışların temel sebepleri arasında yükselen dolar kuru birincil sebep olarak ön plana çıksa da buz dağının ardındaki bazı nedenler de fiyatların yükselmesinde önemli bir rol oynuyor. Özellikle İthalat Genel Müdürlüğü tarafından ucuz telefonların ithalatına getirilen gözetim uygulaması, akıllı telefon fiyatlarının hızla artmasına sebep oluyor. İşte bu gelişmelerden sonra fiyatı artan akıllı telefon modelleri!

Popüler Haberler