Galaxy S4'ün Türkiye versiyonu bu güncelleme ile güçlendirilebilir

Samsung, Galaxy S4'ün Exynos Octa versiyonu için bir güncelleme yayınlayıp gücünü yüzde 10 arttırmayı planlıyor.

Bildiğiniz gibi Galaxy S4 Samsung tarafından iki işlemci ile beraber piyasaya sürüldü. Bu işlemcilerin biri dört çekrdekli Qualcomm Snapdragon 600 diğeri ise Samsung'un kendi ürettiği ve Türkiye'de de satışa çıkan versiyon, 8 çekirdekli Exynos Octa 5.

Samsung'un CEO'suna göre Galaxy S4 ile çalışan işlemcilerin pek çok açıdan birbirinden farkı yok. Ancak Snapdragon 600 ve Exynos Octa arasında bir önemli fark vardır. Octa sürümünde sekiz çekirdek bulunuyor Snapdragon ise dört çekirdekli olarak geldi. Ama Octa versiyonu 8 çekirdekli olmasına rağmen sadece dört çekirdek olarak belirli zamanlara göre çekirdekleri kullanıyor. Çipte dört düşük güç sağlayan Cortex A7 çekirdek ve dört Cortex A15 çekirdeği mevcut. A15 olan çekirdek, A7 olana göre performans açısından oldukça üstün, ama A7 kısmı pil ömrü için harika.

Telefonunuzu kullanım alanınıza göre Exynos Octa A7 çekirdek kısmını çalışıyor. Güç gerektiren zamanlarda ise A7 çekirdek kısmı kapatılır ve A15 çekirdek bölümü aktif hale gelir. Yani 8 çekirdek aynı anda kullanılmadığı için sadece dört çekirdek mevcut olan Snapdragon 600 sürümünden daha güçlü olması zor. Exynos Octa sürümü bu şekilde güçten tasarruf etmiş oluyor.

Yeni gelen haberlere göre Samsung, Galaxy S4'ün Exynos Octa versiyonu için bir güncelleme yayınlayıp 8 çekirdeği aynı anda çalıştırarak gücünü yüzde 10 artırmayı planlıyor. Bazı kaynaklar ise Snapdragon sürümünü kullananların buna itiraz edeceği için Samsung'un bu işlemciyi 8 çekirdeği çalışır olarak Note 3'te uygulayacağını söylüyor.

Gnctrkcll'lilerin seçimi başlıyor!
BlackBerry'nin yeni klavyelisi sızdırıldı!
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber