Galaxy S5'in fabrika çıkış fiyatı Galaxy S4'ten ucuz olacak

Geçtiğimiz aylarda Galaxy S5'in Galaxy S4'ten 100 dolar daha ucuz olacağı şeklinde iddialar gündeme gelmişti.

Samsung'un geçtiğimiz ay resmi duyurusunu yaptığı yeni nesil akıllı telefonu Galaxy S5 2.5GHz hıznda çalışan Snapdragon 801 işlemci, 16MP çözünürlüklü kamera ve su geçirmezlik özellikleriyle dikkat çeken bir telefon olsa da; tasarım, RAM, pil ve arayüz özellikleri ise kullanıcılar tarafından eleştirilmeye devam ediliyor.

Samsung yeni nesil telefonu 11 Nisan'da yüze aşkı ülkede satışa sunacak. Telefonun fiyatı ise bu noktada merak edilen gelişmelerin başında geliyor. Hatırlanacağı üzere telefonun tanıtımı öncesi Galaxy S5'in Galaxy S4'ten 100 dolar daha ucuz olacağı şeklinde haberler gündeme yansımıştı. Güney Kore'den gelen haberler ise 100 dolar olmasa da, Galaxy S5'in daha ucuz bir fiyata sahip olacağını gösteriyor.

Güney Kore'nin saygın sitelerin ZDNet, Galaxy S5'in fabrika çıkış fiyatının yaklaşık 744 dolar olacağını belirtti. Galaxy S4'ün fabrika çıkış fiyatı ise hatırlanacağı üzere 827$ idi.

Arada 83 dolarlık bir fark var ancak bu farkın diğer ülkelere yansıyıp yansımayacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz. Malumunuz dolar ülkemizde 2.3 lira seviyesinde. Bu artış ve eklenecek vergilere bağlı olarak Galaxy S5'in ülkemizde 2.000 liranın altında bir fiyatla satışını beklemek hayalcilik olur. 

Samsung, Gear 2 ve Gear Fit'in fiyatlarını açıkladı
Google, 8.9-inç ekrana sahip Nexus tablet duyurabilir
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber