Galaxy S7 Edge: Yeni TouchWiz'e göz atın

Galaxy S7 Edge kullanıcılarla buluşmaya başladı. İlk olarak Galaxy S7 Edge'ki TouhWiz kullanıcı arayüzüne göz atıyoruz.

Samsung’un geçtiğimiz günlerde duyurduğu üst seviye akıllı telefonlar Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge 11 Mart’tan itibaren dünya pazarlarında boy göstermeye başlayacak. Ancak bazı operatörler öncesinde Galaxy S7 ve S7 Edge’i müşterileriyle buluşturmaya başladı.

T-Mobile, Amerika’da Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’i kullanıcılarla buluşturdu. Telefonu satan alan kullanıcılar ise ilk deneyimlerini forum ve sosyal medya üzerinden aktarma başladı. Bir XDA Geliştirici Forumu üyesi olan altimax98 satın aldığı Galaxy S7 Edge modeline ait ilk ekran görüntüleri site üzerinden yayınlandı. Sitenin anasayfa üzerinden yayınladığı ekran görüntüler, Güney Koreli üreticinin yeni nesil telefonlarda TouchWiz arayüzünü belirli noktalarda yenilediğini gösteriyor. 

Şimdi dilerseniz yeni arayüzde neler var neler yok göz atalım.

Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'de yer verdiği TouchWiz arayüzünü aslında bir süredir Android 6.0.1 güncellemsi kapsamında Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ kullanıcıları için dağıtıma sunmakta. İlk olarak her yıl olduğu gibi Galaxy S7 ailesinde de yeni duvar kağıtları bizleri karşılıyor. Ana ekranda Uygulama menüsü simgesi yeni bir yapıya bürünüyor. 

Galaxy S6 Edge+'ta ana ekranda kullanıcılar beş simgeyi yan yana dizebiliyordu, Galaxy S7 Edge'de ise bu sayı dörde düşürülmüş. Uygulama menüsünde ise "arama" seçeneğinin geldiğini görüyoruz. Alfabetik dilim de artık daha kolay ulaşabilir bir noktada. 

Haberin devamı için sonraki sayfalara göz atabilirsiniz...

Galaxy S7 Edge'de kenar ekran özellikleri bir hayli geliştirildi. Kullanıcılar artık kavisli ekran üzerinde daha fazla işlem gerçekleştirip, daha fazla içeriğe göz atabilecek. Öncelikle Galayx S7 Edge’in kavisli ekranı için “Dar” ve “Geniş” olmak üzere iki farklı ekran tipi benimsenmiş. İşlev noktasında ise “hızlı geçiş”, “hızlı bakış” ve “hızlı kontroller” özelliklerin eklendiğini görüyoruz. 

Hızlı ayarlar menüsünde ise yeni bir renk düzeni bizleri karşılıyor. 

Galaxy S7 Edge Google Now uygulamasına ait görüntüler. Uygulama ne yazık ki hala ülkemizde tam anlamıyla çalışabilir vaziyette değil. 

Google uygulamalarının olduğu klasör Galaxy S7 Edge'in ana ekranında yer alıyor. Telefon içerisinde hazır gelen klasörlere uygulama eklenemese de; daha sonra oluşturacağınız klasörlerde, doğrudan klasör içerisinde "uygulama ekle" seçeneğinin geldiğini belirtelim.

Ayarlar menüsünün pek değişmetiğini söyleyebiliriz. Galaxy S7 Edge'de dahili depolama 32GB. Kullanıcılar ayrıca microSD kart desteği sayesinde dahili depolamayı artırabilecek. 

Galaxy S7 Edge Android 6.0.1 işletim sistemiyle çalışıyor.

Google Play Müzik ve telefon uygulamalar. Telefon uygulamasında görüntülü arama simgesi artık daha belirgin. 

Mesajlar uygulamasında herhangi bir değişim söz konusu değil. Galaxy S7 Edge son dönemdeki birçok Samsung akıllı telefonda olduğu tema desteğine sahip.

Son olarak kamera uygulaması. Kamera arayüzünde de kayda değer bir değişiklikten söz edemiyoruz. Ancak telefon microSD kart desteği sunduğu için çekilen fotoğraf ya da videolar direkt hafıza kartına kaydedilebilecek. 

İşte HTC One M10'un ilk kamera örneği!
iPhone 7 ile ilgili bilgiler kesinleşiyor!
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber