Galaxy S7’deki ''Ekran daima açık'' özelliği diğer Galaxy modellere gelecek mi?

"Ekran daima açık’" özelliği diğer Galaxy modellere gelecek mi? Yanıtı haberimizde...

Samsung’un yeni nesil amiral gemisi telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge tanıtıldı. Telefonlar 11 Mart’tan itibaren dünyanın birçok noktasında satışa sunulacak. Suya ve toza dayanıklı kasa, daha güçlü bir donanım, gelişmiş yazılım ve daha güçlü piller Galaxy S7 ailesinde dikkat çeken ilk detaylar.

Samsung’un yazılım tarafından yer verdiği özelliklerden biri olan Always On (Ekran daima açık) Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranın sürekli açık kalmasını sağlıyor. Pil süresini neredeyse hiç etkilemeyen bu detay sayesinde kullanıcılar telefonu uyandırmadan sürekli  saat, tarih, cevapsız aramalar, mesajlar, e-posta, diğer bildirimler ve pil yüzdesini siyah ekran üzerinde görebilecek.

Günlük kullanımda pratiklik sağlayan bu özelliği diğer Samsung kullanıcıları sevmiş olabilir, ancak onlara kötü bir haberimiz var. SamMobile sitesinde yer alan habere göre “Ekran daima açık” özelliği sadece Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’e özgü bir özellik olacak. Samsung geriye dönük hatta Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ ve Note 5 gibi üst seviye cihazlara bile bu özelliği getirmeyecek.

Eğer Samsung telefonunuzda özel bir ROM kullanıyorsanız, geliştiriciler söz konusu özelliği çok yakında yazılımlarına dahil edecektir. 

 
    
5G nedir ve ne zaman gelecek?
Vivo'dan dünyanın 6GB RAM'e sahip ilk akıllı telefonu
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber