Gelmiş geçmiş en çirkin tasarıma sahip telefonlar

Sıra dışı tasarımlarıyla tarihe geçen, gelmiş geçmiş en çirkin telefonlar listesini sizler için derledik.

Günümüzde hemen hemen her akıllı telefonun belli bir tasarım çizgisi var. Yani A markası ile B markasının modelleri arasında tasarımsal anlamda çok fazla fark bulunmuyor.

Fakat akıllı telefonlardan önceki dönemde, yani cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı yıllarda, durum hayli farklıydı.

Özellikle 2000 ile 2010 yılları arasında cep telefonu sektörü farklı bir çizgiye girdi. Telefonların boyutları küçüldü, ekranları renklendi ve fotoğraf çekebilme gibi özellikler edindiler.

Genel itibariyle akıllı telefonlardan önceki dönemde ekran büyüklüğünü çok fazla önemseyen yoktu. Çünkü o dönemde telefonlar mesaj yazmak ve konuşmak için kullanılıyordu. Dolayısıyla şimdiki gibi internet, sosyal medya ya da multimedya uygulamaları için imkan veren telefonlar yoktu.

Hal böyle olunca üreticiler müşteri çekebilmek için çılgınca tasarımlara yöneldiler. Hatta bu tasarım işi zaman zaman çığırından çıkarak akla mantığa gelmeyecek, çirkinliğiyle adeta göz kanatan modellerin ortaya çıkmasına neden oldu.

İşte yazımızın konusu da tam olarak bu çirkin telefonlar. Gelmiş geçmiş en çirkin tasarıma sahip telefonlar listemizde, tasarımıyla fazla tercih edilmeyen, insanları gördüğünde “bunu kim alır” dedirten modelleri bir araya getirdik.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu modellerle başbaşa bırakalım.

Gelmiş geçmiş en çirkin telefonlar

Popüler Haberler