Google IO: LG G Watch resmiyet kazandı

Google I/O etkinliğinde merak edilen cihazların başında gelen LG G Watch duyurulur duyurulmaz satışa sunuldu.

Android Wear işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı saatler Google I/O etkinliğinde sahne aldı. Aylar önce LG tarafından gün yüzüne çıkarılan LG G Watch modeli de etkinlik kapsamında tanıtılan akıllı saatlerden biri oldu.

LG G Watch akıllı saat modelinde 1.65-inç büyüklüğünde 280 x 280p çözünürlüğünde Gorilla Glass3  kaplı IPS LCD ekran yer alıyor. Qualcomm’un 1.2GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon 400 işlemcisinden gücünü alan LG G Watch’da bellek kısmını 512MB RAM ve 4GB dahili depolama oluşturuyor.

9.95mm kalınlık ve 63 gram ağırlığında olan LG G Watch modelinde 400mAh kapasiteli pil bulunuyor. IP67 sertifikasına sahip cihaz suya ve toza dayanıklı bir yapı sergiliyor. Akıllı saat suyun 1 metre altında 30 dakika dayanıklılık gösterebiliyor.

Android Wear işletim sistemiyle çalışan akıllı saatte eşleştirme Bluetooth 4.0 ile sağlanıyor. Beyaz altın ve siyah titan renklere sahip saat Google Play’de 229$ fiyatıyla satışa sunuldu. Amerika’da da AT & T aracılığıyla satışta olacak saatin ülkemize ne zaman uğrayacağı henüz bilinmiyor. 

Sonraki sayfalarda LG G Watch'ın diğer basın fotoğraflarına göz atabilirsiniz. 




HTC cephesinden Android L'ye ilişkin ilk bilgiler geldi
Google, Android L'nin geliştirici önizleme sürümünü duyurdu
Apple Vision Pro satışları fena patladı, yönetim kendini avuttu
Sonraki Haber