HP, Tegra 4 işlemcili Slatebook X2’yi duyurdu

HP, Android dünyasına iddialı bir ürün daha sundu.

WebOS ile yaşanan başarısız tecrübeden sonra Android cephesinden ürünler sunmaya başlayan HP, ilk olarak 7-inçlik Slate 7 tableti duyurmuştu. Şirketin bu boyutta bir tabletle giriş yapması zaten beklenen bir gelişmeydi. Özellikle Android tarafında 7-inçlik tabletlere gösterilen yoğun ilgi sektörü oldukça önemli bir hale getirmiş durumda.

Geçtiğimiz haftalarda HP’nin Tegra 4 işlemcili yeni ürünler üzerinde çalıştığına dair bazı haberleri sizlerle paylaşmıştık. Şirket 10.1-inç boyutunda Slatebook X2 adlı modeli resmen duyurdu. Cihazın en dikkat çeken yönü kuşkusuz sahip olduğu işlemcidir.

CES 2013 etkinliğinde resmiyet kazanan ve o dönem dünyanın en hızlı işlemci olarak lanse edilen Tegra 4, Cortex-A15 mimarisinde ve 28nm fabrikasyon sürecinde üretim gösteriyor. İşlemci sahip olduğu 72 GPU çekirdeği ile sektörün en iddialı çözümlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bir hatırlatama yapacak olursak; Tegra 4, Cortex-A15 mimarisine sahip 4 çekirdekli ilk işlemci olma özelliğini gösteriyor.

Slatebook X2’nin diğer teknik özelliklerini sıralayacak olursak; Android 4.2.2 işletim sistemi, 64GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği, 10.1-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü IPS ekran, USB girişi ve DTS Sound+ ses teknolojisi şeklinde sayılabilir.

Slatebook X2, ağustos ayı içerisinde 480 dolarlık (870 lira) fiyatı ile tüketicilere sunulacak.

Xperia Z için yeni bir güncelleme yayınlandı
Su geçirmez Optimus L-05E resmiyet kazandı
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber