Huawei bir kez daha kendi yonga setlerinin üzerinde çalışıyor

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Huawei, Amerikan ambargosu sonrası kendi donanımlarını geliştirme serüvenine devam ediyor.

Geçtiğimiz ayın başlarında, Huawei'nin kendi yonga setlerini toplu şekilde geliştirdiğine dair bir rapor ortaya çıkmıştı. Bu durum, şirketin Amerikan teknolojisi kullanan dökümhaneler tarafından üretilen son teknoloji yongaları temin etme yasağına tabi tutulduğu için büyük bir haberdi. Geçen yılın çok saygın Mate 50 Pro amiral gemisi modeli için Huawei, 5G bağlantı desteği olmadan Qualcomm'un Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini kullanmıştı.

Ocak ayının sonlarında, Biden yönetimi, ABD şirketlerinin Çinli üreticiye sevkiyat için daha fazla ihracat lisansı talebini reddettiğini duyurdu. Bu gelişme, Snapdragon yongalarının tedarikinin tükendiği zaman Huawei'nin Snapdragon silikonun 4G versiyonlarını bile kullanamayacağı anlamına geliyor. Tabi Çin'deki sorun, ülkenin en büyük dökümhanesi SMIC'in, TSMC ve Samsung tarafından şu anda yapılan 3nm yongaların aksine 12nm-14nm işlem düğümünü kullanarak yongalar üretmekle sınırlı olması demek.

Huawei bir kez daha kendi yonga setlerinin üzerinde çalışıyor

Düşük bir işlem düğümü sayısı, bir çipte daha fazla transistörün sığmasını sağlayan daha küçük transistörlerin kullanımını gösterir. Bir çipin transistör sayısı ne kadar yüksekse, o kadar güçlü ve enerji tasarruflu olur. Bu nedenle Huawei, kendi yonga setlerini üreterek bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor.

Huawei, kendi yonga setleri konusunda oldukça yetenekli ve teknik açıdan gelişmiş bir şirket. Firmanın kendi yonga setleri, yüksek performanslı yapay zeka hesaplamaları ve grafik işlemleri için özel olarak tasarlanıyor. Ayrıca, Huawei'nin HarmonyOS işletim sistemi, şirketin kendi yonga setleriyle entegre olarak çalışacak şekilde optimize edildiğini de unutmayalım.

Bununla birlikte, Huawei'nin kendi yonga setlerinin uzun vadede Amerikan yonga setlerine kıyasla ne kadar başarılı olacağı belirsiz bir durum. Bunun yanı sıra, Huawei'nin kendi yonga setleriyle ilgili üretim kapasitesi, daha önceki yıllarda olduğu gibi yetersiz de kalabilir. Sonucun nasıl olacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

iPhone 15 hakkında neler biliyoruz?
Nothing Phone (1) sonunda beklenen güncellemeyi alıyor!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber