Huawei P50 için HarmonyOS iddiası!

Huawei P50 serisi için bomba gibi bir iddia gündeme geldi. Buna göre telefonlar HarmonyOS işletim sistemine sahip olabilir!

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden birisi olan Huawei, yeni akıllı telefonlar üretmenin yanında kendi işletim sistemini geliştirmenin de yollarını arıyor. Google Mobil Servisler'den yararlanamayan Çin merkezli teknoloji devi, bu bakımdan daha fazla yara almamak adına Huawei Mobil Servisler ile öz kaynaklara dönmek durumunda kalmıştı. Şu ana kadar hiç de fena gitmeyen şirketin yeni hedefi ise kendi işletim sistemi olan HarmonyOS sayesinde tamamen Android dünyasından kopmak.

Huawei P50 için HarmonyOS iddiası!

Bu bakımdan zaman zaman HarmonyOS alt yapısı ile gelecek olan ilk telefonun ne olacağı hakkında haberler görüyoruz. Şimdi ise gündeme yeni bir iddia gelmiş durumda. Buna göre 2021 yılının Mart ayında karşımıza çıkmasını beklediğimiz Huawei P50 ailesinde, HarmonyOS işletim sistemini görebiliriz. Bir başka deyişle P50 serisi HarmonyOS kullanılan ilk modeller olabilir.

Ancak demin de ifade etmeye çalıştığımız gibi bu şimdilik yalnızca bir iddiadan ibaret. Firmanın bu denli bir değişimi 2021 yılının ilk çeyreğinde hem de en tepe modellerinde gerçeğe dönüştürme ihtimali bizce biraz düşük. Kimi çevrelere göre ise telefonlar hem Android hem de HarmonyOS sürüme sahip olarak raflardaki yerini alabilir. Böylece tüketici hangi işletim sisteminden yanaysa kararını kendi verecektir. Tüm bunlar gerçeğe dönüşür mü bilinmez ancak bir gerçek var ki Huawei P50 serisi çok fazla üretilmeyecek. Yani olur da aileden herhangi bir telefonu satın almak isterseniz şimdiden söyleyelim biraz zorlanacaksınız.

İndirime giren Xiaomi modelleri - Aralık 2020
Xiaomi kullanıcıları isyan etti! Artık yeter!
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber