Huawei telefonlarla ilgili akıl almaz iddia!

Hazırlanan bir rapordaki iddiaya göre Huawei, akıllı telefon sektöründen çekilmek zorunda kalabilir!

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Huawei, hali hazırda en çok telefon satan şirket. Ancak yine en çok problem yaşayan şirket olarak da Huawei'yi söyleyebiliriz. Zira herkesin bildiği gibi ABD Başkanı Donald Trump tarafından alınan ambargo kararı, lider üreticinin ABD merkezli şirketlerle iş birliği yapmasını da engelliyor. Hatta sırf bu sebepten dolayı en güçlü yonga setlerinden biri olan Kirin'in artık üretilemeyecek olması durumun ne kadar ciddi olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Konuyla ilgili akıl almaz olarak tanımlayabileceğimiz bir iddia ise yayımlanan bir raporda yer aldı.

Huawei telefonlarla ilgili akıl almaz iddia!

AnalistMing-Chi Kuotarafından hazırlanan rapora göre 15 Eylül günü Huawei için kritik bir tarih olarak görülüyor. Zira iddialara göre bu tarihten itibaren marka için işler hiç de iyi gitmeyecek ver adeta her şey tepetaklak olacak. Raporun en dikkat çekici noktası ise sonunda Huawei'nin akıllı telefon sektöründen çekilmek zorunda kalma ihtimali. Bu ihtimal her ne kadar şimdilik oldukça zayıf gibi görünse de ilerleyen zamanlar ne gösterir bunu bilmek güç.

Pek mümkün görünmüyor

Her ne kadar Huawei zor günlerden geçiyor olsa da akıllı telefon sektöründen çekilmesi biraz abartı gibi görünüyor. Zira marka kendi mobil ekosistemine büyük bir yatırım hamlesi başlatmış durumda. Hem Türkiye'de hem dünyada kendi ekosistemini geliştirmek için çalışmalarda bulunan markanın bu sektörden çekilmesi pek mümkün görünmüyor. Ayrıca ABD ambargosu sonrasında işin biraz inada bindiğini ve şirketin kendi ekosistemini kurmak için hırslı bir çalışma dönemine girdiğini de söyleyebiliriz.  

Huawei her şeye rağmen şu anda dünyanın en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren üreticisi ve çok büyük bir teknoloji devi. Bu sebepten dolayı bir şekilde işleri yürüteceklerdir. Hatta bazı ABD merkezli markaların da Huawei ile iş birliği yapma konusunda istekli olması gerekli izinlerin alınması ile sonuçlanabilir ve bu böyle olursa şirket rahat bir nefes alarak yoluna devam edebilir.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sosyal medyada yeni nefes! Yaay kullanımda!
Samsung, 16GB LPDDR5 DRAM seri üretimine başladı!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber