İddia: Motorola, Moto 360'da kablosuz şarj teknolojisi kullanacak!

Motorola akıllı saati Moto 360'a Qi kablosuz şarj teknolojisi kullanmaya hazırlanıyor.

Akıllı saat teknolojisi her geçen gün kendini yeniliyor ve bir kaç ay evvel çıkan akıllı saatler bile sektörün gerisinde kalabiliyor. Şu anda kullanmakta olduğum Sony Smart Watch 2'nin buna en güzel örneği oluşturduğunu söyleyebilirim. Artık kullanıcılar akıllı saatlerinin boyutlarına göre verebildiklerinden çok daha fazlasını istemektedirler.

Hem şarjı gitsin hemde her şeyi olsun isteği devam ettikçe üreticiler farklı yenilikler peşinden koşmaya zorlanmaktadırlar. Buna en güzel örnek olarak Motorola firmasının Amerikan Patent Enstitüsüne yaptığı başvurulardan anlayabilmekteyiz.

Çinli Lenovo’ya satılan Motorola yeni nesil akıllı saati Moto 360’ı geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Bir akıllı saatin en büyük sorunu şarj problemine eşsiz bir yaklaşım sergileyen Motorola yeni nesil akıllı saatinde kullanmak için Qi adı verilen kablosuz şarj teknolojisinin patenti için Amerikan Patent Enstitüsüne bir başvuruda bulundu.

Motorola’nın kendi elinde bulunan SPN5845A seri nuımaralı kablosuz şarj teknolojisini Moto 360’da kullanmak için izin patent alan Motorola’nın yeni akıllı saati ile tüm akıllı saatlere fark atacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

 

LG G3, 27 Haziran'da dünya genelinde satışa sunuluyor
5,5 inç iPhone 6 ne zaman tanıtılacak belirmeye başladı
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber