iFixit ekibi iPhone 6 Plus'ı parçalarına ayırdı

iPhone 6 Plus satışa sunulur sunulmaz iFixit ekibinin elinden geçti.

iPhone 6 Plus satışa sunulur sunulmaz iFixit ekibinin elinden geçti. Ekip, saat farkı nedeniyle dünya üzerinde ilk olarak Avustralya’da satışa çıkan iPhone 6 Plus’ı satın almak için bu ülkeye hareket etti ve satıştan kısa bir süre sonra telefonu parçalarına ayırdı.

iPhone 5S’te yer alan Touch ID sensörünü Lightning port devresine bağlayan kablodan dolayı iPhone telefonların tamiri bir miktar daha da zorlaşırken, benzer bir yapının iPhone 6 Plus’ta da devam ettirildiğini görüyoruz. Pentalobe vidalar kullanılarak monte edilen telefonda arka ve yan kısımları kaplayan metal kasadan oluşuyor. Apple’ın kasa yapısını iPhone 5 ve 5S’e göre ciddi manada değiştirdiğini görüyoruz. 

5.5-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekranla donatılan iPhone 6 Plus’ta 1GB RAM yer alıyor. Devasa kasanın altında ise 2,915mAh batarya yer alıyor.  Optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip telefonda sensör bir miktar daha büyürken, telefonun iç düzeni iPhone 5S ile büyük benzerlik gösteriyor. Ancak iPhone 6 Plus’ın iPhone 5S’in neredeyse iki katı olduğunu unutmamak gerekir.

Alt bölümden ve sonraki sayfalardan iPhone 6 Plus’ın parçalarına ayrılmış görüntülerini inceleyebilirsiniz. 



















Sony, Xperia Z2'nin fiyatını düşürdü
Apple fanlarından Android fanlarına cevap geldi!
Samsung şimdiye kadar ki en küçük çip için tarih verdi
Sonraki Haber