İlk Samsung Galaxy Note 5 AnTuTu testleri şaşırttı

Samsung Galaxy Note 5'in AnTuTu'da rekor kırması bekleniyordu. Peki kaç puan aldı?

Akıllı telefonlarda hızlı performans için Benchmark testlerine bakılır ve bu alanda Samsung’un Galaxy S6 hattı lider durumda. Samsung Galaxy S6, S6 Edge ve S6 Active, şirketin sekiz çekirdekli Exynos yonga setinin inanılmaz gücünü gösteren performanslar sunuyor.

Son yıllarda tanıtılan Note serisi o yılın amiral gemisine göre işlemcide hep bir yükseltme yaptı ancak şirket, Galaxy Note 5’de Galaxy S6 hattı üzerinde kullandığı işlemciyi tercih etti. Samsung New York’ta düzenlediği Unpacked etkinliği ile yeni phablet modellerini tanıttı ve şirket, Galaxy Note 5’i sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemci ile güçlendirdi. Bu özel kurulum 2.1GHz hızında çalışan dört Cortex A57 çekirdeği ve 1.5GHz hızında çalışan dört güç verimli A53 çekirdeklerinden oluşuyor. Ayrıca Note 5’e daha cömert 4GB LPDD4 RAM eşlik ediyor.

Galaxy Note 5 tanıtılmadan önce sızdırılan AnTuTu test sonuçları rekorlar kırıyordu ancak tanıtım öncesi bu tür şovlar şaşırtıcı değil. Tanıtım sonrası Galaxy Note 5’e yapılan AnTuTu testinde cihaz 69,401 puan aldı. Ayrıca telefona GFXBench, T-Rex ve Manhattan testleri yapıldı.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda bu testleri inceleyebilirsiniz.




Galaxy Note 5'in kamerası iPhone 6 Plus, Note 4 ve Galaxy S6 ile karşılaştırıldı
iOS 8.4.1 güncellemesi başladı
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber