iOS 6'da eşcinsel açılımı!

iOS 6'da eşcinsellerle ilgili bir yenilik yapıldı.

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni işletim sistemi iOS 6'yı duyurmuştu. iOS 6 ile birlikte pek çok önemli yenilikte beraberinde geldi.  Bu yeniliklerden bir tanesi oldukça ilginç ve gündeme oturacak bir durum gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iOS 5 işletim sistemi ile birlikte mesajlaşma ekranında bir yenilik yapan Apple, mesajlaşma bölümünde emoji adlı küçük ifade ikonları eklemişti.  Kullanıcılar bu ifadeleri mesajlaşma bölümünde kullanıyordu.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni iOS 6 ile bu ifade ikonlarında da yenilikler yapıldığı görüldü. Apple bu ikonlarda cinsel tercih açılımı da yapmış ve eşcinsel ve gay ikonları eklemiş.

iOS 5 yüklü cihazınızla bu tartışma yaratan emojileri görmeniz mümkün. Bunun için yapmanız gereken şu; Settings > General > Keyboard yolunu takip edip International Keyboards'a tıklayın. Add a new keyboard'u ve ardından Emoji'yi seçin.

Bu ayarları yaptıktan sonra mesajlaşma ekranına geldiğinizde sol alttaki dünya simgesine tıklayarak yeni emojileri görebilmeniz mümkün.

Android ve iOS için, The Dark Knight Rises duyuruldu! (video)
Apple'ın haritası yolu şaşırdı!
Huawei Android'e meydan okudu, küresel pazara geliyoruz şimdi siz düşünün
Sonraki Haber