iOS 9 rekor kırdı

iOS 9 beş gün içerisinde %50 benimsenme oranına ulaştı.

Apple’ın 16 Eylül’de dağıtıma sunduğu iOS 9 iki gün içerisinde %20 kullanım oranı yakalamayı başardı. Apple’ın kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller’den gelen bir açıklama ise iOS 9’un rekor kırdığını gösteriyor. iOS 9 beş gün içerisinde %50 kullanım oranı yakalayarak bu süre içerisinde Apple tarihinin en çok indirilen yazılım sürümü olarak kayıtlara geçti.

iOS 9, iOS 8’i geride bıraktı

16 Eylül’den bu yana indirilen iOS 9 iPhone 6/6 Plus, iPhone 5/S/C, iPhone 4,  iPad Air 2, iPad Air, iPad 4, iPad 3, iPad 2, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini,  iPod Touch 6 ve iPod Touch 5 için yayınlandı. Beş gün gibi kısa bir sürede %50 kullanım oranı yakalayan iOS 9, geçen yıl bu zamanlar dağıtıma sunulan iOS 8’i geri de bırakmayı başardı. iOS 8 yayınlandıktan beş gün sonra %46 benimsenme oranı yakalamıştı. 

İlginizi çekebilir;

iOS 9’u Android’in en güncel sürümü olan Lollipop ile kıyaslayacak olursak; geçtiğimiz yıldan bu yana Android ekosisteminin tecrübe ettiği Lollipop bir yıla aşkın süreye rağmen hala %20 kullanım oranına erişebilmiş durumda. Android tarafından daha zengin bir ürün yelpazesi yer alıyor fakat bu durum sistem güncellemelerinin Android platformunda bir sorun olduğu gerçeğini değiştirmez. 

iOS 9'un 14 gizli özelliği
Lenovo Vibe X3 orta segmentin en iyilerinden olacak
Huawei’nin çıktığı pazarlarda yok satan serisi Pura 70 Türkiye’ye geliyor
Sonraki Haber