iOS'te casusluk skandalı! İşte casusluk yapan uygulamalar!

iOS 14 ortaya çıkardı! İşte iPhone'larda casusluk yapan uygulamalar!

Bilindiği üzere ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, WWDC 2020 etkinliği kapsamında yeni mobil işletim sistemi iOS 14'ü görücüye çıkardı.

Sonbahar aylarında yayınlanması beklenen iOS 14, iPhone'ların panodaki verilerine erişerek casusluk yapan uygulamaları da ortaya çıkardı.

Apple'ın geçtiğimiz haftalarda görücüye çıkardığı iOS 14 işletim sistemi, gizlilik ve güvenlik için de önemli özellikleri beraberinde getiriyor.

Bu özelliklerden biri sayesinde herhangi bir uygulama iPhone'lardaki panoda bulunan verilere erişim sağlamaya çalışırsa kullanıcılara bu yönde bir bildirim yollanarak durumdan haberdar edilecek. Böylelikle kullanıcılardan habersiz uygulamaların gelişigüzel panodaki verilere erişmesinin önüne geçilecek.

Tespit edilen bu casus uygulamalar arasında, oldukça yaygın kullanılan popüler uygulamalar da mevcut.

Örneğin; İş dünyasını bir araya getiren ve milyonlarca kullanıcısı bulunan LinkedIn, iPhone'larda panoya kopyaladığınız her şeye gizlice eriştiği ortaya çıktı.

Dünyanın en çok tercih edilen mobil oyunlarının başında yer alan, adına pek çok turnuva düzenlenen, Bluehole tarafından yayımlanan ve halen geliştirilmekte olan çok oyunculu PUBG Mobile'ın da casusluk yaptığı ortaya çıktı.

Casusluk yapan bu uygulamalar arasında, dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından biri olan Call of Duty Mobile da bulunuyor.

Birçoğumuzun bir zamanlar elden düşürmediği, hala milyonlarca kullanıcı tarafından oynanan, kavun karpuz kestiğimiz ve dokunmatik telefonların sahneye çıkmasıyla birlikte popülerleşen Fruit Ninja da yine sizden habersiz kişisel bilgilerinizi kopyalayan uygulamalar arasında bulunuyor.

AliExpress, Google News, AccuWeather ve daha birçok popüler uygulamanın da casusluk yaptığı ortaya çıktı.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bu uygulamaların tümünün yer aldığı listeye hep birlikte göz atalım.

İşte iOS 14 ile iPhone'larda casusluk yaptığı ortaya çıkan o uygulamalar;

Popüler Haberler