iPhone X kullanıcılarının başı Siri ile dertte

Apple'ın akıllı asistanı Siri'de ortaya çıkan bir açık iPhone X kullanıcılarının mesajlarının okunmasına yol açıyor.

Mobil cihazlarda ortaya çıkan açıklar zaman zaman ciddi sorunlara yol açabiliyor. Apple'ın amiral gemisi olan iPhone X modelinde ortaya çıkan bir açık ise kullanıcıların mesajlarının okunmasını sebep oluyor. iPhone X modelinin kilit ekranı istendiği durumda bildirimleri gizleyebiliyor. Yani kullanıcısının yüzünü algılayana kadar bu telefona gelen bildirimler okunamıyordu.

Ancak kısa bir süre önce ortaya çıkan açık iPhone X kilitli iken bile Siri sayesinde mesajların içeriği okunabiliyor. Bunun için yapılması gereken tek şey 'Hey Siri, bildirimlerimi oku' demek. Bu cümleyi duyan Siri, iPhone X kilitli durumda iken bile bildirimleri okumaya başlıyor.

iDownloadBlog tarafından ortaya çıkarılan bu hata sayesinde WhatsApp, Facebook Messenger ve New York Times bildirimleri okunabiliyor. Hatanın sadece iOS 11 işletim sisteminde görüldüğünü de belirtelim.

Bu arada Siri sadece yukarıda bahsettiğimiz uygulamaların mesajlarını okuyabiliyor. SMS ve iMessages mesajlarını ise okuyamıyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Apple ise sorunun farkında olduklarını ve en kısa sürede yapacakları bir güncelleme ile bu sorunu çözeceklerini belirtti.

Halen devam eden bu sorun için kullanıcıların şimdilik yapabileceği tek şey Siri ya da bildirimleri devre dışı bırakmak. Bunun dışında bilinen başka bir çözüm şimdilik bulunmuyor.

Nokia 3310'un en güzel hali
Note 8 sahipleri bu haberi kaçırmasın!
Vivo X100 Ultra, X100 Pro'ya göre hangi yenilikleri sunacak?
Sonraki Haber