İşte HarmonyOS alacak Huawei telefonlar! Hangi model ne zaman alacak?

HarmonyOS işletim sistemi güncellemesini alacak Huawei marka telefon ve tablet modellerini sizler için listeledik.

Huawei, uzun zamandır beklenen yeni nesil mobil işletim sistemi HarmonyOS'i geçtiğimiz gün düzenlediği bir etkinlik ile sonunda tanıttı. Şirket, telefon ve tablet modelleri de dahil olmak üzere yaklaşık 100 cihazını Android'den HarmonyOS 2.0'a  geçirmeyi planlıyor. Bazı modeller 2 Haziran itibari ile HarmonyOS'e geçiş yaparken, bazı modeller ise uzun vadede alacağı güncelleme sonrasında yeni işletim sistemine geçiş yapabilecek. HarmonyOS işletim sistemi yalnızca telefonlara değil aynı zamanda tablet bilgisayarlar tarafından da kullanılabilecek olduğunu da hatırlatalım. Bunun güncellemenin ise öncelikle sadece Çin'de gerçekleşeceğini, bu nedenle diğer Huawei sahiplerinin beklemek zorunda kalacağını ayrıca belirtelim.

Şirket güncelleme ile HarmonyOS işletim sisteminin ilk olarak yüklenebileceği telefon ve tablet modellerinin bir listesini yayınladı. Yazımızın devamında bu modellerin hangileri olduklarına ve güncellemeyi ne zaman alacaklarının bilgisine liste şeklinde yer vereceğiz.

İlk sırada en son amiral gemisi modeller yer alıyor, Huawei amiral gemisi modellere sahip kullanıcılar bugünden itibaren HarmonyOS 2.0 almak için, My Huawei ve Huawei Club uygulamalarını kullanarak kaydolabilirler.

Amiral gemisi telefon modeline sahip olmayan, ya da yeni çıkan modellere sahip olmayan Huawei akıllı telefon sahipleri üzülmeyin. Şirket HarmonyOS 2.0 güncellemesi alacak cihazlar listesinde sadece yeni çıkan modellere yer vermemiş. Örneğin; Mate 30 serisi modeller de listede yer alıyor, bu modellerin 2019'da çıkış yaptığının altını çizelim.

Ardından ise 3. çeyrekte eski Huawei Mate 20 modelleri ile nova 6, 7 ve 8 serileri ve Pro olmayan MatePad modelleri HarmonyOS işletim sistemi kullanan akıllı telefon modelleri arasında yerini alacak.

Dördüncü çeyrekte, bir dizi V ve S serisinin yanı sıra P30 Pro, Mate 20 X modelleri ve birkaç M6 tablet ve daha fazlası gibi daha eski amiral gemileri de HarmonyOS işletim sistemi ile çalıştırılmak için güncellenecek.

Son olarak gelecek yılın ilk yarısında 2017 yılında çıkış yapan Huawei P10 serisi, Mate 10 serisi, P20 ve Mate 20 cihazları da dahil olmak üzere bazı çok eski modeller güncelleme alırken, listedeki en eski cihazlar muhtemelen 2016 yılına kadar uzanan Mate 9 serisi olacak.

Dilerseniz şimdi de HarmonyOS güncellemesi alacak olan Huawei cihazların hangilerine olduklarına hep birlikte göz atalım.

İşte HarmonyOS alacak Huawei telefon ve tablet modelleri!

Popüler Haberler