İşte tüm özellikleri ile eşsiz telefon BlackBerry Passport (Video)

BlackBerry Passport ile ilgili yeni video yayınlandı. Yayından geri kaldırıldı ama artık dönüş yok!

Her ne kadar BlackBerry Passport önümüzdeki Eylül ayında tanıtılacak olsa da, cihaz hakkında şimdiye kadar gelen bilgilerle merak edilen pek fazla bir şey kalmadı. Aslında diğer üreticiler amiral gemilerini tanıtana kadar cihaz ile ilgili hiç bir bilgi vermezler ama sızıntı bilgi ve görsellerde hiçbir zaman eksik olmaz.

 BlackBerry Passport hakkında şimdiye kadar çok bilgi ve görsel geldi ancak bunlar sızıntı bilgiler değildi. Şirket resmen duyurmadığı cihaz hakkında hemen hemen tüm bilgileri verdi. Hatta şirketin CEO’su  John Chen, birkaç ay önce basına kapalı bir toplantıda BlackBerry Passport’u katılımcılara gösterdi.

İngiltere'de büyük online perakendeci olan Carphone Warehouse tarafından BlackBerry Passport’u tanıtan bir video yayınlandı. Bu video yayınlandıktan kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı ancak bildiğiniz gibi internette yayınlanan hiçbir şey gizli kalmaz.

Aşağıda yayınlanan videoyu izleyebilirsiniz.

BlackBerry kare bir tasarıma sahip ve QWERTY klavyesinde harf ve karakter tuşları bulunmuyor. Harf ve karakter yazmak istediğiniz de sanal tuşlar devreye giriyor. Sanal tuşlar hemen iki satır olan harflerin hemen üstünde üçüncü satırda ortaya çıkıyor. Bir e posta yazıyorsanız sanal anahtar üzerinde "@" sembolünü göreceksiniz. İnternette dolaşırken ise iki nokta ve ters bölü çizgisi için kullanılabilir sanal tuşları göreceksiniz.

BlackBerry, Passport’un QWERTY klavyesi ile kullanıcıların telefonda her zamankinden daha hızlı yazacağını iddia ediyor. Ayrıca şirket Pasaport’un QWERTY klavyesinin dokunsal yazarak dokunmatik navigasyon ile birleştirdiğini belirtti. Klavye üzerinde hafifçe parmaklarınızı dokunarak web sayfalarını, uygulamaları ve e-postaları açabilirsiniz. Böylece kullanıcıların daha hızlı web sayfaları arasında gezinmesine için izin veriyor. 

Klavyeyi çift dokunarak ve tuşların üzerinde parmağınızı sürükleyerek, imlecin üzerinde hassas kontrol sağlayabilirsiniz. Böylece imleci almak istediğiniz tam noktaya hareket ettirebilirsiniz. Bir sözcük silmek ise sadece sola kaydırarak yapacak kadar basittir.

BlackBerry’nin amiral gemisi olacak olan cihaz, eşsiz bir görünüme ve özelliklere sahip. BlackBerry Passport, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci ve 1440 x 1440 çözünürlüğünde müthiş bir piksel yoğunluğu ile 4 + inç ekrana sahip olması bekleniyor. İddialara göre ayrıca, 3GB RAM, 13 megapiksel kamera ve 3450 mAh pil özelliği de bu cihazda mevcut olacak. Bunların yanısıra cihaz noktalama ve rakamlar ve diğer işaretlerin olmadığı benzersiz bir QWERTY klavye ile geliyor.

Sonraki sayfalarda cihazın şimdiye kadar gelen görsellerini inceleyebilirsiniz.























Dünyanın en iyi "3 GB Bellekli" telefonu hangisi?
Galaxy Alpha'nın 12MP ISOCELL kamerasından yansıyan yeni fotoğraflar
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber