LG kullanıcıları şimdi ne yapacak?

Resmi olarak telefon pazarından çekildiğini açıklayan LG, kullanıcılarını unutmadı. LG güncellemeleri dağıtmaya devam edecek gibi görünüyor.

Güney Koreli üretici LG’nin, yakın dönemde akıllı telefon pazarından çekileceğini öğrenmiştik. Firmadan gelen haber ile de resmiyete kavuşan bu durum, LG fanlarını hem üzüntüye soktu hem de hali hazırdaki kullanıcılarını düşündürdü.

Ancak sevindirici haber gecikmedi. Firma, daha önce kullanıma sunulmuş olan bazı modellerine Android 11 ve Android 12 güncellemelerini vermeye devam edeceklerini açıkladı. Zor günler geçiren Güney Koreli dev, güncellemeler ile ilgili planlarının değişmediğini, ancak güncellemenin bölge bölge değişiklik gösterebileceğini de ekledi.

LG, şu anda kullanımda olan bir çok cihazına zaten Android 11 güncellemesini dağıtmıştı. LG Velve, V60 ThinQ ve son olarak G7 One gibi amiral gemilerine Android 11 güncellemesini dağıtmış olan firma, G8X, G8S, Velve 4G, Wing, K52 ve K42 gibi modellere gelecek olan güncellemenin de üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

Öngörüler ise, bu modellere Android 11 güncellemesinin yıl sonuna kadar dağıtılmış olması yönünde.

Merakla beklenen Android 12 konusu ise tam bir muamma. Her ne kadar firmadan açıklama gelmiş olsa da, arka planda işler farklı olacaktır. Google, geliştirdiği Android sürümlerini üreticilere dağıtarak, güncelleme planını üreticilere bırakıyor. Üreticilerde kendi ihtiyaçları doğrultusunda bu sürümleri geliştiriyor.

Bu geliştirmeler, kendi telefonlarına özgü arayüz ve performans geliştirmeleri içerebiliyor. LG gibi büyük bir üretici için de bu sistem aynı şekilde işliyordu.

Asıl merak konusu olan da aslında bu çalışma planının altında yatıyor; LG’nin gelecek dönem için söz verdiği Android 12 sürümü üzerine çalışma yapıp yapmayacağı. Kullanıcıları korkutan ise, LG’nin çekildiği bir pazara daha fazla kaynak ayırmayacağı yönünde.

LG, Android 12’nin üzerine detaylı bir geliştirme sürecine girmeyip, Google tarafından geldiği şeklin üzerine, güvenlik yamalarını ve kullanmakta olduğu arayüzü entegre edip dağıtabilir.

Nihayetinde piyasadaki LG modelleri için hala umut var. Detayları ise, güncellemeler geldikçe göreceğiz.

Katlanabilir iPhone için önemli adım!
WhatsApp kullanıcıları dikkat! Bu mesajdan uzak durun!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber