Max Payne Android - İnceleme

Rockstar Games ve Remedy işbirliği ile hayata geçirilen oyununu sizler için inceledik!

Rockstar Games'in Finlandiya'lı Remedy şirketi ile ortaklaşa olarak piyasaya sürdüğü yeni oyunu Max Payne Mobile, iOS için çıktığı ilk günden itibaren binlerce oyun sever tarafından mobil cihazlarda oynanmak için satın alındı.

Bugün, günün ilk saatlerinde Rockstar Games ve geliştiricisi Remedy şirketi, uzun zamandır gelmesi beklenen Android platformuna, oyunu sundu. Sunulan oyun daha ilk günden binlerce kişi tarafından satın alındı, olumlu/olumsuz eleştiriler yapıldı. Türkiye saati ile gece saatlerine tekabül eden aralıkta Google Play Store'da sunulan oyunun Android versiyonuna oldukça büyük talep geldi.




Oyunun kurulum aşamasına gelirsek, ilk etapta indirilen kurulum için gerekli olan dosyanın boyutu 24 MB,  daha sonraki aşamada oyunun, sizden indirmesini istediği boyut ise 1.33 GB. Yeni oyunla birlikte NVIDIA Tegra 3 quad-core işlemcili telefonlar için destek sağlanmış, uyumluluk kontrol edilmiş durumda.



Max Payne'in mobil dünyaya girişindeki en büyük desteği şüphesiz yine oyunun yapımcısı, yani Rockstar Games sağlamış durumda. Tegra 3 için gelen destekle beraber oyundaki görüntüler çok daha netleşmiş durumda. Android versiyonu ile karşımıza çıkan oyunda konsollar ve pc'deki sürümü ile benzer olarak hemen hemen her ayrıntı düşünülmüş durumda. Oyun yine konsollarda sunmuş olduğu karanlık atmosfer ve keyifli deneyimi ile birlikte oldukça sürükleyici bir yapıya sahip. Özellikle dokunmatik kontrolleri son derece hassas ve oynamaya elverişli bir durumda.



Oyunun özelliklerine genel hatlarıyla bakacak olursak:

- Dokunmatik Ekran Kontrolleri ve güncelleştirilmiş Öğretici sistemi
- Analog Kamera Kontrolü
- Başarı ve istatistik takibi
-
Özelleştirilebilir hedef ayarları, hassasiyet ve hız.





- Android tablet ve telefonlarda özelleştirilebilir Kontrol Düzeni
- Doğal çözünürlük düzeni
-
NVIDIA ® Tegra ® 3 dört çekirdekli mobil işlemcili cihazlar için özel öptimize edilmiş versiyon


-
Antistrophic doku filtreleme ve gelişmiş ışık efektleri select USB denetleyicileri, Daldırma haptik titreşim etkileri ve ayarlanabilir grafik ayarları için gamepad desteği bulunan oyun'da her türlü detay düşünülmüş durumda.




Bir mobil cihaz üzerinde oynananacak oyun için oldukça müthiş bir arayüze sahip diyebileceğimiz Max Payne oyununun grafik kalitesini
SHADOWGUN ile karşılaştırdığımızda son derece kaliteli bir yapıya sahip olduğunu gördük. Hemen hemen aynı kalitede bir deneyim sunuyor.



Oyunda derin olarak düşünülen diğer ayrıntılar ise tuvalet, lavabo, araba ve genel olarak mekanların çoğunda hasarlar son ayrıntısına kadar düşünülmüş, mermilerin geldiği yerlerde tahrip düzeyi son derece belirgin bir şekilde arttırılmış. Max Payne bütün bu ayrıntılarıyla birlikte mobil cihazlarda tam bir PS1 havası sunmuş durumda.


Rockstar Games ve Remedy'nin hümmalı bir şekilde üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz saatlerde Android'li mobil cihazlara gelen oyun için en çok korkulan noktalardan birisi ise silahları kullanırken alınan nişanlarda ve yakınlaştırmalarda tutukluk olacağı idi fakat korkulan olmadı, son derece stabil bir oyun ve kontrol deneyimi ile karşı karşıyayız.


Oynanış görüntüleri:


Max Payne en sonunda Android'e geldi!
HTC'den ucuz telefon üreten firmalara gönderme!
Xiaomi bile şaşırdı, bu kadar talep Tesla'yı bile kıskandırdı
Sonraki Haber