Nokia Lumia 710 inceleme

Nokia Lumia 710'u sizin için inceledik

Nokia Lumia 710 küçük boyutu ve özelliklerinden ödün vermeden T-Mobile üzerinden uygun fiyatla satışa sunuldu. Hesaplı bir telefon düşünüyorsanız Lumia 710 tam size göre.



T-Mobile şirketi  Windows işletim sistemli akıllı telefonlarda çok büyük bir pazar haline geliyor . Bir kaç ay önce HTC Radar 4G adlı Windows özellikli cep telefonu piyasaya sürülmüştü. Bu ay, Lumia 710 aileye katıldı. ABD'de Windows özellikli akıllı telefon pazarında 2012'de NOKIA'yı bu telefon temsil edecek. Aynı zamanda en düşük fiyatlı Windows özellikli bu telefon incelemeye değer.

Nokia Lumia 710 video tanıtımı



Tasarım:

T-Mobile den Windows yüklü telefon seçerken iki seçeneğiniz var HTC Radar ve Lumia 710. Fiyat olarak Lumia 710 HTC Radar'ın yarı fiyatına satışa sunuldu.

Ürünler incelendiği zaman bu fiyat farkının nedeni aradaki tasarım ve malzemeden kaynaklandığı düşünülüyor. Beyaz alüminyum kaplama Radar'ın aksine Lumia'nın arka kısmı tamamen plastiktir. Lumia siyah ve beyaz olarak iki renkte piyasaya sunuluyor. 4.0 yerine 3.7-inç ekrana sahip Lumia diğer Android telefonlarla karşılaştırıldığında  daha küçük ve daha kolay tutulabilir bir yapıya sahip. Lumia 710'un tasarımı tutmak için diğer telefonlara göre daha kolay hale getirilmiş. Çıkarılabilir ve değiştirilebilir arka kapak ve çıkıntılı biraz eğimli yapısıyla elinizle daha kolay kavrayıp dokunmatik ekranı daha rahat kullanmanızı sağlıyor.



Tüm tuşlar telefonun sağ tarafına yerleştirilmiş. Ses, kamera ve güç tuşları sağ tarafta.  Geri, menü, arama gibi tuşları da her zamanki yerlerinde bulunuyor. Ama biz son iki yılda gerçek tuşlar yerine dokunmatik gezinti tuşlarına alışmıştık. Bu şekilde güzel görünüyor ama üç tuş plastik tek bir parçadan oluşuyor. Bu tuşlara sert basıldığı taktirde batarya kapağı kendiliğinden yerinden çıkabilir. Biraz küçük olmasına rağmen açma/kapama tuşuna da rahat basılabiliyor.
Mikro-USB ve kulaklık girişi güç düğmesinin yanına yerleştirilmiş Pil ve mikro SIM (standart SIM almaz) arka kapak çıkarılmadan erişilebiliyor. Ayrıca microSD kart(hafıza kart) yuvası da vardır.



Alt kısmında bulunan hoparlör bu boyutta ve fiyatta bir telefon için şaşırtıcı derecede güçlü.



Özellikleri ve ekran:

Lumia 710'un özellikleri  hemen hemen Windows telefonların yüzde 90'nın da bulunmaktadır. İşlem gücünde yeni bir değişiklik yok. Lumia 710 ile HTC Radar aynı özelliklere sahip. 1.4GHz işlemci, 720p video çözünürlüğü, 5 megapiksel  kamera, 480 x 800 piksel ekran, 8GB depolama alanı, 510 mb ram ve 1300mAh pil gücü bulunuyor.

Son olarak Lumia 710 Gorilla Glass ekranı kullanmış ama daha çok  parmak izi çıkabiliyor ekrana. Lumia 800 de bu sorun olmadı gelecekte ekranda parmak izi çıkmayan daha iyi yatırımlar umuyoruz.





İşletim sistemi:

Tüm Windows cep telefonları artık Windows Phone 7.5 (Mango) ile çalışıyor ve Lumia 710 buna dahildir
Bizim kullandığımız en iyi ve en hoş görünümlü akıllı telefon işletim sistemlerinden biri Windows Phone. Herhangi bir işletim sistemi gibi, bazı sorunları hala var, ama biz Windows Mobile işletim sistemini, Android ve iPhone için güvenli bir alternatif olarak tavsiye edebiliriz.
Nokia Drive,bir  navigasyon uygulaması, Lumia 710, özel bir ESPN ScoreCenter uygulaması içeriyor, ve bu uygulama Google'ın ücretsiz  navigasyon, uygulamasından daha iyi.



Kamera:

Lumia 710 ile yaptığımız denemelerde gece şehirde oldukça iyi çekim yaptı. Lumia 710  parlak ışıklar ve diğer kötü aydınlatılmış kapalı alanlarda dengeli çekimler sunuyor . Bizi özellikle video kalitesi ile etkiledi, ama tüm kayıt sırasında video kamera ile herhangi bir şeye odaklanmak mümkün olmadı. En iyi mobil kamera halen iPhone 4S ancak Lumia 710 sınıfındaki iyi kameralardan birine sahip.



Pil ömrü:


Lumia 710 küçük bir 1300 mAh pil (büyük Android telefonlar şu anda 1.800 ile 2.000 mAh) ile birlikte geliyor olsa da yeterli gibi görünüyor. Herhangi bir sorun çıkarmadan  şarj olmadan bir gün boyunca kullandık ve çok hafif kullanımda, şarj ömrünü iki gün daha uzatabilirsiniz. Pil ömrü, tabii ki, kullanan kişiye göre de değişir.

Çağrı kalitesi ve veri hızı:

Arama kalitesi diğer akıllı telefonlar gibi iyi seviyede. Aramalarda ses kalitesi net ve güzel olmasına rağmen konuşma esnasında diğer kişiler sesi duymuyorlar. T-Mobile'nin 3G HSPA veri ağı test edildi Manhattan, NewYork arası ses düzeni hala bozuk. Firmanın indirme hızı büyük değişiklikten sonra 12Mbps, 0.7Mbps arasında değişiyordu. Genel olarak hızı en düşük 1Mgps civarında geziyor. Bu hız, başka bir Amerikan ağla karşılaştırıldığında özelliklede Verizon ile karşılaştırıldığında çok yavaş kalıyor. Eğer bir T-Mobile kullanıcısı iseniz zaten büyük ihtimalle bunları biliyorsunuzdur. Neyse ki, T-Mobile piyasadaki en uygun telefonları olan bir firmadır.

Sonuç:

Lumia 710 elbette kullandığınız en iyi Windows Phone değildir, ama kullanışlı ve piyasadaki en ucuz Android telefonlardan çok daha kaliteli. Eğer fazlaca paranız varsa, biz HTC Radar satın almanızı tavsiye ediyoruz ya da Lumia 800 kullanılabilir. Şimdi biraz para tasarrufu önemli ise, Lumia 710 uygun fiyat arayanlar için iyi bir telefon.




Artıları:

Fiyatı son derece uygun
Windows Phone 7.5 harika bir işletim sistemi
Nokia Drive navigasyon ücretsiz
Uzun pil ömrü

Eksileri:

Ekranda parmak izi kalıyor
3.7 inç ekran boyutu küçük
Tuşların kullanımı zor
Ön kamerası yok
SD kart yuvası yok
AMOLED LCD ekranı parlak değil

Orta seviyede bir cep telefonuna sahip olmak isteyen kullanıcıların beğenisine sunulan Nokia 710'un çıkış fiyatı USA'da 375$ olarak belirlenmiş.

Lenovo K800 Intel Atom Smartphone
Efsane yılan oyunu Windows Phone'da
Samsung Galaxy F55 5G'nin basın görselleri sızdırıldı!
Sonraki Haber