Nokia'nın kredi notu düşürüldü

Derecelendirme kuruluşlarından Moody's Nokia'nın kredi notunu düşürdü ve şirketi neredeyse yatırım yapılamaz olarak nitelendirdi.

Nokia'ya düşüş notunu veren Moody's önümüzdeki aylarda ufak da olsa gelişimin beklendiğini de raporunda belirtti. Nokia şirketinin amiral gemisi olan mobil telefon pazarında zor günler yaşadığını söyleyen Moody's, Nokia'nın kurtuluşu olarak gördüğü Windows Phone işletim sistemli telefonların iOS ve Android işletim sistemli cihazların kuvvetli olduğu bir şansının düşük olmasının da karamsar düşünmeye sebep olduğunu belirttiler.

Moody's'un Nokia'nın notunu "yatırım yapılamaz" seviyesinin bir üstü olan Baa3′e çekmiş olmasına rağmen Nokia yöneticileri geleceğe umutla bakmaya devam ettiklerini söylediler. Şirketin yıllar boyunca yaptığı birikimler yöneticilerdeki bu güvenin en büyük dayanağı oldu.

Moody's,  değerlendirmesinde, Nokia'nın notunun yeniden yükselmesi için izlemesi gereken yol haritasına da yer verdi. Nokia'nın yeniden yükselişe geçmesi için Windows Phone'un Android karşısında daha rekabetçi hale gelmesi gerekiyor.

Moody's, Mevcut pazar payının, akıllı telefon birimini kâra geçirmek adına kullanılabileceğine dikkat çekti ve bütün bunların gerçekleşmesinin ardından şirketin notunu yeniden yükseltmeyi düşünebiliriz dedi. Anlaşılacağı üzere Nokia'nın yükselişi Lumia'nın gördüğü ilgiye bağlı olacak.

Nokia yöneticilerinden bu rapora yanıt gecikmedi.  Şirketin başkan yardımcısı Timo Ihamuotila açıklamasında, şirket olarak çok hızlı biçimde harekete geçtiklerini; şirketin giderlerini azaltmak, nakit akışını geliştirmek ve güçlü mali pozisyonu korumak adına çalışmalarına odaklandıklarını söyledi.

BlackBerry Bağlantılı Daha Fazla Uygulama Yolda
Günün Android Uygulaması - İstanbul Rehberi
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber