Samsung Galaxy S III'ü kim tasarladı?

Donanımsal yönüyle beğenilen Galaxy S III, tasarımı konusunda eleştiri aldı. Peki telefonu kim tasarladı?

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S III duyuruldu ama hala söylemleri bitmedi. Telefonla ilgili donanımsal özellikleri ve Samsung'un PopUp Play, Direct Call gibi inovatif özellikleri beğeni topladı ancak tasarımı konusunda bazı eleştirilere maruz kaldı.

Samsung firması telefonu anlatırken doğadan ilham alarak tasarladık, iç güdüleri ortaya çıkaran bir dizayn gibi tasarımı dair ifadeleri meraklılarının fazla ilgisini çekmedi. Samsung firmasıda telefonu tasarlarken mutlaka beğenilen Galaxy S II'nin çizgilerinin dışına çıkmak istememiştir. Ancak ürünü cihazın tasarımını hukukçular belirlemişti.

Tasarımı hukukçular belirledi çünkü hatırlayacağınız gibi Apple, Samsung'a dava açmıştı ve ürün satışlarını yasaklatmaya kadar ilerlemişti bu davalar. Apple açtığı davalarda 10.1 inçlik Galaxy Tab'in iPad ile Galaxy S II'nin ise iPhone 4 ile çok benzediğini iddia etmişti. Apple bu davalar ile Samsung'u baya bir zor durumda bırakmıştı.

Galaxy S III'te de bu tür sorunlarla karşılaşmak istemeyen Samsung firması, tasarımda değişiklik yapmak zorunda kaldı ve eski seriden farklı bir tasarım uyguladı. Böylece telefonun tasarımına kanunlar ve hukukçular karar vermiş oldu.

LG, Optimus LTE 2'yi duyurdu
Android Telefonlara Özel Hoparlör
Amazon Prime Video'da izleyebileceğiniz en iyi filmler (Mayıs 2024)
Sonraki Haber