Şimdi de uygun fiyatlı Xiaomi Redmi 9A geliyor!

Xiaomi geçtiğimiz gün ülkemizde satışa sunduğu Redmi 9’un ardından şimdi de 9A’yı satışa sunuyor. İşte Xiaomi Redmi 9A hakkındaki ilk detaylar.

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi uygun fiyatlı model yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Xiaomi Redmi 9 ülkemizde de satışa sunulmuştu. Yurtdışı fiyatı 170 dolar civarında olan Redmi 9’un ülkemizde 3000 TL’den satışa sunulması kullanıcıların tepkisini çekmişti. Neyse ki Xiaomi alım gücü düşük olan ülkeler için daha düşük bir Redmi modelinin geleceğini müjdeledi.

Düşük fiyatlı Xiaomi Redmi 9A geliyor!

Fiyatı itibariyle hayli düşük bir profile sahip olan Redmi 9A, giriş segmentine hitap eden bir model. Geçtiğimiz gün FCC’den onay alan Redmi 9A’nın bazı özellikleri de kesinlik kazandı.

MediaTek tarafından geliştirilen giriş seviyesi bir yonga ile gelecek olan telefon sistemini 3GB RAM ile destekleyecek. 4900 mAh kapasitesine sahip bataryayla gelen telefonun en zayıf noktası ise kamerası olacak. Telefonun arka yüzünde yalnızca tek bir ana kameranın olacağı belirtiliyor. Açıkçası uzun bir süredir tek ana kameraya sahip Xiaomi modeli görmemiştik.

Bu açıdan bakıldığında Xiaomi Redmi 9A fiyatı çok büyük bir ihtimalle 100 doların altında olacaktır. Hatta fiyatın 70 – 80 dolar bandında olması da bizler için şaşırtıcı olmaz.

Lakin burada önemli olan unsur Xiaomi Redmi 9A modelinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği. Gelse bile kaç TL’den satılacağı hayli önemli. Malum 170 dolarlık telefon için 3000 TL ödüyoruz. 70 – 80 dolarlık telefon için de muhtemelen 1500 – 2000 TL arasında bir etiket belirlenebilir.

İkinci sürüm: Huawei P40 lite E kutudan çıkıyor
Huawei Mate 40 Pro kamera detayları netleşmeye başladı
Amerika’dan Çin’e ekonomik savaş
Sonraki Haber