Skype yeni özellikleri ile rekabeti artırmayı amaçlıyor!

Skype, özelliklerinde iyileştirmelere giderek video konferanslar için giriş yapma, yani uygulama indirme zorunluluğunu kaldırdı.

Skype, yeni özellikler ile rekabeti arttırmaya çalışıyor. Skype bu yeni özelliklerini, son zamanlar oldukça popüler hâle gelen Zoom vb uygulamalardaki özellikleri dikkate alarak getirmiş olabileceği zannediliyor.

Skype yeni özellikleri ile rekabeti artırmayı amaçlıyor!

Microsoft, video arama servisi Skype'ın yeni özellikler ile geleceğine dair haberler bir süredir konuşuluyordu, sonunda bu iddialar yerini buldu. İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve şu ana kadar 58.937 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını sebebi ile dünya çapında bir süredir sıkı tedbirler alınmaya devam ediliyor. Bu sıkı tedbirler, birçok ülkede beraberinde ev hapislerini de getiriyor. Ülkemizde de 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması yasak durumda.

Bunun yanında kapanan çeşitli firma, şirket, mağaza, dükkan vs sebebi ile bu yaş kısıtlamasına girmediği halde kendini salgından korumak ya da evden çalışmak üzere bir çok vatandaşımız da kendini evlerine kapatmış durumda. Hal böyle olunca insanların video görüşmeler aracılığıyla hem sevdikleriyle iletişim trafiği arttı hem de birçok şirket ve okul video konferans uygulamalarını kullanarak işlerini yürütmeye başladı.

Durum böyle olunca, özellikle de videolu görüşme platformları bu işten en karlı çıkan grup oldu. ABD’deki günlük aktif kullanıcı sayısı geçtiğimiz günlerde 4,84 milyon kişiye ulaşan Zoom, Skype için önemli bir tehlike olarak görülüyor. Zoom elde ettiği kar ile son zamanlarda oldukça konuşuldu. Bu durumdan rahatsız olan Skype, rekabeti yüksek tutabilmek amacı ile kullanıcıların tek bir tıkla video arama başlatabilmelerini sağlayan daha kolay bir arayüz tasarladı ve platformlar arası video konferanslara katılmak için hesap açma ya da yazılımı indirme gereksinimi ortadan kaldırıldı.

Samsung Galaxy A21s özellikleri ortaya çıktı!
Huawei Nova 7 ailesinin özellikleri ve fiyatları sızdırıldı!
ChatGPT ve gerçek doktorlar karşı karşıya geldi! Peki sınavı hangisi kazandı?
Sonraki Haber