Snapdragon 8 Gen 4 gücüyle yok artık dedirtecek!

Henüz Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti piyasaya sürülmemiş olsa da 2024'te tanıtılması beklenen Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti için ilk bilgiler geldi. İşte detaylar.

Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 1/2 yonga seti serisiyle çıtayı ne kadar aştığını hepimiz biliyoruz. Verimlilik ve performans konusunda sınıfında lider olan çip firmasının bu yıl Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini tanıtması bekleniyor. Bu yonga seti hakkında detaylar kısıtlı iken şimdi Snapdragon 8 Gen 4 için ilk bilgiler geldi. Detaylara göre Snapdragon 8 Gen 4, bildiğimizden ötede bir performans sunacak.

Snapdragon 8 Gen 4 olağanüstü performans artışı sunacak

Weibo'da yer alan bir sızıntıcıdan gelen bilgilere göre Snapdragon 8 Gen 4, SM8750 kod numarası ile bazı benchmark platformlarında tespit edildi. Bu platformların ışığı altında Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinin Nuvia çekirdeklerinden güç alacağı ortaya çıktı. Böylelikle SD8 Gen 4, Nuvia bazlı ilk yonga seti olacak.

Buna ek olarak Snapdragon 8 Gen 4 yongasının tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde sırasıyla 2,070 ve 9,100 puan aldığı ortaya çıktı. Aynı platformda Snapdragon 8 Gen 3, sırasıyla 1,800 ve 6,500 puan almıştı. 

Snapdragon 8 Gen 4 oldukça iddialı gözüküyor. (Qualcomm)

Böylelikle Snapdragon 8 Gen 4 ve Snapragon 8 Gen 3 arasında %40 oranında bir performans farkı olacağını anlıyoruz. 

Henüz Snapdragon 8 Gen 4 hakkında bilgiler söylentiden ibaret olsa da Qualcomm markasının piyasaya sürdüğü her yeni yonga setinde %30 ve %40'lık performans artışları görmek mümkün oluyor. Bakalım söylentiler ile netice aynı olacak mı bunu 2024 yılında öğreneceğiz.

Apple’ın merakla beklenen konferansının tarihi netleşmiş olabilir
Samsung'dan kullanıcıları rahatlatan açıklama geldi!
Samsung Apple’ı yine tokatladı! İşte 2024’ün lideri!
Sonraki Haber