Samsung'dan kullanıcıları rahatlatan açıklama geldi!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzun süredir kendisinden beklenen açıklamayı yaptı ve belli modelleri kullanan müşterilerinin rahat bir uyku çekmesini sağladı.

Samsung'dan kullanıcıları rahatlatan açıklama geldi!

Bu ayın başlarında, Exynos Modem 5123, Exynos Modem 5300, Exynos 980, Exynos 1080 ve Exynos Auto T5123'i etkileyen bir sıfırıncı gün güvenlik açığı keşfedildi. Sıfırıncı gün açıklığı, yazılım satıcısı için önceden bilinmeyen ve yamalanmamış bir kusur anlamına gelir. Sadece hedef cihazın telefon numarasına sahip olan saldırganlar, cihaza erişebilirler.

Söz konusu bu güvenlik açığından Pixel 6 ve Pixel 7 modellerinin etkilendiği bilinmektedir, ancak bu telefonlarda Mart güvenlik güncellemesi ile düzeltildi ve hatta söz konusu yama Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro için piyasaya sürüldü. Diğer etkilenen telefonlar arasında Exynos yonga seti ile güçlendirilmiş Samsung Galaxy S22 serisindeki telefonlar yer almaktadır. Bu modeller İngiltere ve Avrupa'da satıldı. Ayrıca, Galaxy A ve Galaxy M serilerindeki orta seviye Samsung telefon modelleri de etkilendi.

Samsung'dan kullanıcıları rahatlatan açıklama geldi!

Söz konusu güvenlik açığından etkilenen telefonların tam listesini verecek olursak, bugüne kadar gelen bilgilerden şu telefonların tehlike içerisinde olduğunu anlıyoruz: Galaxy A71, Galaxy A53, Galaxy A33, Galaxy A21s, Galaxy A13, Galaxy A12, Galaxy A04 serisi, Galaxy M33, Galaxy M13, Galaxy M12, Galaxy Watch 5 serisi, Galaxy Watch 4 serisi. Ayrıca, S16, S15, S6, X70, X60 ve X30 serileri gibi birkaç Vivo modeli de bu listeye etkilendi.

Samsung ABD topluluk yöneticisi, söz konusu Exynos modemlerinde bulunan altı açıklıktan beşinin Mart ayında düzeltildiğini ve geri kalan kusurun ise gelecek ay düzeltileceğini açıkladı. İlginç bir şekilde, Samsung başlangıçta kusurların ciddi olmadığı sonucuna varmıştı.

Bu tür bir güvenlik açığı, kişisel bilgilerin ifşa edilmesine ve kötü amaçlı yazılımın cihaza yüklenmesine neden olabilir. Bu nedenle, kullanıcıların etkilenen cihazları güncellemeleri ve herhangi bir şüpheli etkinliği gözlemlemeleri önerilir. Herhangi bir şüpheli etkinlik fark edilirse, kullanıcıların derhal bir uzmana başvurması ve cihazı kapatması gerekir.