Sony, MediaTek işlemcilere yönelebilir

Tayvan'dan gelen haberler Sony'nin daha uygun fiyatlı MediaTek işlemcileri 2015 yılından itibaren kullanacağını gösteriyor.

Mobil dünyasında farklı kategorilerde tanıttığı akıllı telefonların tamamında Qualcomm cephesinden bir işlemciye yer veren Sony Mobile, Tayvan medyasında yayınlanan rapora göre 2015 yılından itibaren MediaTek işlemcilere yönelecek. MediaTek tarafından geliştirilen işlemciler hem performans hem de fiyatı itibariyle giriş ve orta düzey mobil cihazlarda birçok üretici tarafından kullanılıyor.

Rapora göre Sony önümüzdeki yıl beş Xperia telefonda MediaTek cephesinden işlemciler kullanacak. Söz konusu işlemcilerin giriş ve orta seviye telefonlarda yer alması bekleniyor. Sony'nin bu işlemcileri üst sınıf olarak tabir edilen telefon ya da tabletlerde kullanması beklenmiyor; zira Sony, MediaTek işlemcilerle ilgili bir sorun yaşıyor.

Şu an Sony'nin MediaTek işlemcili bir tek telefonu bulunuyor. 1,2GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek MTK6589 CPU ve IMG SGX544 grafik biriminin yer verildiği Xperia C'de ne yazık ki bootloader kilidi açılmıyor. Sony de bu durumu doğrulamış ve bootloader kilidi açılabilecek cihazlar içerisinde Xperia C'yi dahil etmemiştir. Sony ayrıca kilidin açılması noktasında da herhangi bir çalışma içerisinde olmayacağını açıklamıştı.

Bootloader kilidinin açılamaması demek bu telefon için  ROM, kernel geliştiremeyeceği anlamına gelir ki; bu da hem kullanıcıları hem de geliştiricileri memnun etmeyecek bir gelişme. Dileriz Sony, MediaTek işlemcili telefonlar için bootloader kilidinin açılmasına dönük çalışmalar için bir plan oluşturur.

Görsel: Xperia C

Samsug, Super AMOLED ekranlı Galaxy Tab S 8.4 ve 10.5 tabletleri duyurdu
FIFA Dünya Kupası 2014'ü bu uygulamalardan takip edin!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber