Sony Xperia Z - İnceleme

İşte muhteşem Sony Xperia Z

Dikkatli ol Samsung rakiplerin çoğalıyor! Android dünyasındaki savaş CES 2013'ten sonra biraz daha hareketlendi. Samsung'un 5 inç telefonuyla rahatça dolaştığı günler sona erecek gibi görünüyor. Kullanıcılar için daha fazla "en iyi" seçeneği geliyor. Son Xperia Z de bu en iyilere ekleneceklerden bir tanesi.

Son zamanlarda gündemden düşmeyen telefonlardan biri de HTC Droid DNA. Xperia çizgisini hepimiz tanıyoruz. Genellikle benzer tasarımlarla telefonlarını yayınlayan Sony hem tasarım olarak keskin çizgisini hem de özellik olarak bu telefonda iyi iş çıkarmış diyebiliriz.



5 inç ekranlılardan olan Xperia Z su geçirmez ve basınca dayalı bir yapıya sahip. Sony Xperia markasıyla gördüğümüz farklı özelliklerdeki telefonların birleştirilmiş versiyonu diyebiliriz bu telefon için.


Sony'nin önceden tanık olduğumuz su geçirmez telefonları performans olarak çok güçlü telefonlar değildi. Ancak Xperia Z'nin bu konuda tam bir bomba olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Sony PlayStation gibi avantajları düşündüğümüzde aslında Samsung'un epey zor durumda kalacağını söyleyebiliriz.



Sony Xperia Z 5 inç 1080p ekran ile geliyor. BRAVIA 2 mobil motor ve tasarım olarak da Sony için en büyük telefon geliyor. Bu tasarımın altında 1.5 GHz 4 çekirdekli Snapdragon işlemci bulunuyor. 2 GB RAM de güzel yanlarından biri tabi. Ayrıca otomatik odaklama yapabilen 13 mega piksel kamera ile geliyor.



Kamera Exmor RS sensörler, LED flash ve 1080p video kayıt kapasitesiyle donatılmış. Bunlara ek olarak 4G LTE sistemini de destekliyor. Sony bu telefonda geleceğe yatırıma başlamış. Temel özellikleri arasında da mikro SD kart girişi, 2330 mAh batarya ve NFC bulunuyor.



Telefonun Android 4.1 Jelly Bean ile geleceğine de değinmiş miydik? Android 4.2 telefon çıktıktan sonra güncelleme olarak dağıtılacak. Telefonun üzerinde uzun süredir çalışıldığını söyleyebiliriz. Kesin çıkış tarihi belli olmamakla birlikte Mart ayında geleceği belirtiliyor.



Telefonun su geçirmez özelliğine tekrar değinelim. Su geçirmezlikten kastımız bir kaç damla su değil. Telefonu tam anlamıyla suyun içine attığınızda telefona hiç bir şey olmadığını görüyorsunuz. Denemesi size kalmış tabi biraz cesaret isteyebilir.











iPhone'unuzu BlackBerry'leştirin
Google Play tüm geliştiricilerin yorumlarına açıldı
Redmi Note 13 serisinin fiyatları düşürüldü! İşte yeni fiyatlar!
Sonraki Haber