Sony Xperia Z5 Clear Image Zoom fotoğraf örnekleri

Sony Xperia Z5 kamerası zoom yapınca nasıl çekim yapıyor?

Bildiğiniz gibi Sony Xperia Z5 serisinin en iyi özelliklerinden biri 23 megapiksel kamerası oldu. Akıllı telefonlarda kamera büyük önem taşıyor ve üreticiler en iyi kameraları telefonlarında sunmak için birbiriyle yarışıyorlar.

Kameralarda net görüntülerin yanı sıra önemli özelliklerden biri de optik zoom. Optik zoom özelliğinde kameranın odak uzunluğunu artırmak için fiziksel hareketli lens kullanır. Sonuç olarak ise görüntü kalitesinde çok az veya hiç kayıp vermeden görüntü büyütebilirsiniz. Buna karşılık, akıllı telefonlar genelde dijital zoom kullanır ve görüntü yazılım ile genişletilerek netliği azaltır.

Sony’nin kamera teknolojisi Clear Image Zoom son model Xperia modellerinde sunuldu ve bu teknoloji ile yine dijital zoom yapılır ancak yazılım algoritmaları fotoğraf kalitesinde azalmayı en aza düşürür.  Bu özellik Sony’nin Xperia Z5, Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 Compact gibi son model telefonlarında da mevcuttur.

Xperia Z5’in 23 megapiksel kamerası ile Clear Image Zoom teknolojisinin nasıl çekim yaptığını merak ediyorsanız, sonraki sayfalarda 5x, 3x ve Clear Image Zoom kullanılmadan çekilmiş görüntüleri inceleyebilirsiniz.

 1. Yakınlaştırma yok



2. 3x Zoom



3. 5x zoom



4. Yakınlaştırma yok



5. 3x Zoom



6. 5x zoom



7. Yakınlaştırma yok


8. 3x Zoom



9. 5x zoom

4-inçlik iPhone 6c'nin nihai tasarımı [konsept]
Samsung, Galaxy S7'de kullanacağı Snapdragon 820 için işi sıkı tutuyor
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber