Steve Jobs'un 1973'teki iş başvurusu satışa çıkarıldı

Steve Jobs'un 1973'teki iş başvurusu, açık arttırma usulü ile satışa sunuldu.

Apple’ın kurucusu Steve Jobs, yıllar geçtikçe daha da efsaneleşiyor ve her yaptığı değerli olmaya başlıyor. Sizin için basit olan bir şey, Steve Jobs’a ait olduğu zaman değer kazanıyor. Şu anda RR Auction adı verilen bir şirket tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen bir açık arttırma da bunun kanıtı.

İhale 15 Mart'ta sona erecek ve satın alınabilecek şeylerden biri de, Steve Jobs'un 1973'teki bir iş başvurusu. Şu anda bu iş başvurusu için verilen mevcut yüksek teklif 50 Bin dolar. 18 yaşında iken elden yazılmış belgeye göre Jobs’un adresi olarak Reed Kolej'i listelenmiş. Belgeye göre ana dili İngilizce ve Jobs’un bir telefonu yok.



Steve Jobs, başvuruda sürücü ehliyetine sahip olduğunu belirtmiş. Bilgisayar ve hesap makinesini "beceriler" bölümünde işaretlemiş ve bu ürünlerdeki uzmanlığının tasarım ve teknolojide olduğunu belirtmiş. Özel yetenekler altında "elektronik teknolojisi veya tasarım mühendisi" yer alırken, özel ilgi alanları "dijital" i içeriyor. Ayrıca Hewlett Packard'daki önceki iş deneyimi hakkında bir şeyler yazmış. 

Bu belge hakkında tarihsel olarak ilginç olan şey ise üç yıl sonra Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın Apple Computer'ı başlatmasıydı. Jobs, 1980 yılında, yani bu belgeyi doldurduktan sadece yedi yıl sonra, Apple Computer 2.75 $'lık bir payla halka açıldığı için multi-milyoner oldu. 1981 yılına gelindiğinde şirket 1 milyar doları buldu ve PC pazarı Apple ve IBM'den oluşuyordu. 


Steve Jobs bu formu doldurduktan 34 yıl sonra, MacWorld'de sahneye çıktı ve Ocak 2007'de Apple iPhone'u tanıttı. Apple, 900 milyar dolar ile şu anda dünyanın en değerli şirketlerinden biridir. 

WhatsApp'ın uzun süredir beklenen özelliği herkese sunuldu!
AirPods 2 bu yıl tanıtılmayabilir!
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber