Telefonunuz için makro çekim duvar kağıtları

Telefonunuzda kullanabileceğiniz, makro çekimlerden oluşan birbirinden güzel duvar kağıtlarını siz değerli okuyucularımız için derledik.

Eğer hayatın anlamının küçük detaylarda saklı olduğunu düşünenlerdenseniz, makro fotoğrafçılık tam size göre demektir. Makro fotoğraflar ilginizi çekiyor ve profesyoneller gibi makro çekim yapmak istiyorsanız bu yazımız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Öncelikle ''Makro çekim'' Nedir? Bunun cevabından bahsedelim. Makro, daha geniş anlamı ile “doğa fotoğrafçılığı” günümüzde artık “belgesel fotoğrafçılık” kategorisi ile de tanımlanabilir. Makro veya yakınlaştırıcı (close-up) objektif adı verilen objektif ile yapılan bir fotoğraf çekim tekniği olmakla birlikte nesneyi normalden daha yakın mesafeden odaklamanızı sağlar. Makro fotoğraflar sayesinde etrafımızdaki tüm detayları bütün zenginlikleri ile, bütün renkleriyle ve sıra dışı halleriyle görebilmemiz mümkün. Bu anlamda makro fotoğraflar özellikle fotoğraf çekmeye yeni başlayanları en çok heyecanlandıran ve çekmek istediği türde fotoğraflardır.

Makro fotoğrafçıla ilgilenenler bilirler, bu alanda en popüler olan çekimler arasında, yaprakların üzerindeki yağmur damlaları, çiçekler, uğur böcekleri gibi belki de doğada gerçekleşirken daha önce farkına bile varmadığımız birçok farklı unsurlar yer almaktadır. Ancak bu unsurlar arasında en çok dikkat çekenler ise, çıplak gözle göremediğimiz detayları görmemizi sağlayan çekimlerdir. Elbette bu öyle kolay değildir, zira makro fotoğraf çekeceklerin de diğer tüm fotoğraf türleri gibi öncelikle iyi bir fotoğraf makinasına ve iyi bir temel fotoğraf bilgisine sahip olması gerekir. Bu anlamda temel teknik bilgiler ve kompozisyon kuralları oldukça önemlidir. Ancak makro lensler diyaframları çok açılabildiği, hızlı ve sessiz netleme teknolojileri içerdiği, üretimlerinde yüksek kalitede optik malzeme kullanıldığından dolayı oldukça pahalı lenslerdir.

Temel teknik bilgilere değinecek olursak; ISO, net alan derinliği, diyafram, enstantane, pozlama, ışık ölçümü gibi etkenlerden bahsedebiliriz.

Kompozisyon kurallarından bahsedecek olursak; altın oran, estetik, renk, ilgi merkezi, detay, grafik konuları ve doku gibi birçok konuya değinebiliriz.

Konuyu daha fazla uzatmadan dilerseniz makro çekimlerden oluşan duvar kağıtlarını hep birlikte inceleyelim. Sizler telefonunuz için duvar kağıdı beğenirken, biz de makro çekim yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli ipuçlarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

İşte makro çekimlerden oluşan birbirinden güzel duvar kağıtları;

Popüler Haberler