Tim Cook: Türkiye'deki iPhone fiyatlarını indireceğiz!

Apple CEO'su Tim Cook, verdiği bir röportajda Türkiye'deki iPhone fiyatlarının yüksek olduğunu ve belli oranda indirime gideceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerdeki iPhone satışlarından memnun olmadığını açıklayan Apple CEO'su Tim Cook, fiyatlarda indirime gideceğini açıkladı. Haber ajansı Reuters'e açıklamalarda bulunan Cook, Türkiye'de indirim müjdesi verdi.  

Apple'dan Türkiye adımı: iPhone fiyatları düşüyor!

 

Geçtiğimiz haftalar açıklama yapan Tim Cook, Türkiye ve Rusya gibi pazarlarda sıkıntılar olduğunu belirtmişti. Cook gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı hedefin tutmasını beklemediğini ve borsayı buna göre hazırladıklarını özellikle dile getirerek bazı çalışmalar içerisinde olduklarının da altı çizmişti.

Piyasa değeri 6 ayda yüzde 33 oranında düşen Apple, uluslararası piyasada karlılığı düştükçe fiyatlandırma politikasını yeniden düşünmeye başladığı bir gerçek. Şimdiye kadar yaşadığı gelişmelerden Çin, Türkiye ve Rusya gibi pazarları sorumlu tutan şirketin, iPhone fiyatları da bu çeyrekte yıldan yıla yüzde 15 düşüş gösterdi.

Peki Apple'da yaşanan bu sorun ile ilgili ne gibi bir çalışma yürütülüyor? Tim Cook, verdiği bir röportajda, şirketin telefon satışlarının yeniden değerlendirildiğini açıkladı. Fiyatlar konusunda genellikle ABD dolarını temel alan şirket, bunun uluslararası olarak daha yüksek fiyatlara yol açtığının farkında. 

Konu hakkında açıklama yapan Cook; '' Yabancı para birimlerine ve ardından özellikle geçtiğimiz yıl boyunca iPhone ücretlerinin yükselmesiyle zayıflayan pazarlara baktığınızda durumu açıkça görüyorsunuz.

Ve böylece Ocak ayına girdiğimizde ve bu pazarların bazılarındaki ekonomik durumları değerlendirdiğimizde, bu bölgelerdeki satışlara yardımcı olması umuduyla daha orantılı olan bir yıl önceki yerel fiyatlara dönmeye karar verdik.'' dedi. 

Cook röportajında Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelere de değinerek Türk lirasının dolar karşısında son bir yılda yüzde 33 değer kaybettiğini dile getirdi. Ayrıca Apple’ın Türkiye’deki satışlarının da geçtiğimiz yıla oranla 700 milyon dolar azaldığını da söyledi. 

Henüz bu fiyat düzenlemesi ne zaman uygulanacak bilmiyoruz ancak Türkiye pazarında satılan iPhone modellerine büyük bir fiyat indirimi yapılacağı gerçek. 

iPhone fiyatları Türkiye'de gerçekten yüksek


Normalde ABD fiyatları da yüksek olan Apple. Türkiye'de bu fiyatlara çok daha yüksek oranlarda kâr koyarak satıyor. İşte matematiksel olarak ABD fiyatları ile Türkiye fiyatları arasında karşılaştırma yaptığımız ve iPhone Türkiye fiyatlarının ne kadar fahiş olduğunu gösteren videomuz: 

Xiaomi Redmi Note 7'den büyük başarı!
1 Şubat’tan itibaren telefonlarda yeni dönem!
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber