Türkiye'de üretilen akıllı telefon modelleri

Türkiye akıllı telefon üretim üssü haline geliyor. Dünya devleri üretimi Türkiye'ye kaydırıyor. İşte Türkiye'nin akıllı telefon modelleri!

Dünya devlerinin Türkiye’de başladığı akıllı telefon üretiminde rekabet hızlandı. Türkiye akıllı telefon üretim üssü haline geliyor. Teknoloji devleri Türkiye'de cep telefonu üretimine başladı. Vestel, Casper gibi yerli firmalar üretimde zaten oldukça iyi durumdalar. Ancak Türk firmaların yanına son günlerde küresel güçler de katıldı. Samsung, Oppo, Xiaomi, TCL gibi teknoloji devleri Türkiye'deki fabrikalarında ürettikleri yerli üretim telefonları piyasaya sürmeye başladılar.

Üretilen yerli telefon modelleri emsallerine göre çok daha uygun fiyata satılacak. Çinli global cep telefonu devi Oppo, Tuzla’da üretime başlarken, Güney Koreli rakibi Samsung, sessiz sedasız tüm hazırlıklarını tamamladı ve ilk ürünleri çoktan piyasaya sürdü.

Türkiye'de akıllı telefon üretilecek olmasının önemli nedenlerinden bir tanesi, "ithalat gözetim uygulaması"

Türkiye, ithalatın kontrol edilebilmesi amacıyla bazı adımlar attı. İthalat gözetim uygulaması da bunlardan bir tanesiydi. Bu bağlamda çıkarılan bir kanun, fiyatı 200 doların altında olan akıllı telefonların daha da pahalı bir hale gelmesine yol açtı. Çünkü diğer ülkelerde uygun fiyatlı olan bu ürünlerin Türkiye fiyatları, 200 dolarmış gibi vergilendirildi. İşte tam da bu durum, teknoloji şirketlerinin yeni arayışlara yönelmesine yol açtı. Zira hiçbir şirket, yıllık 13 milyon civarında satış hacminin olduğu bir ülkeyi kaybetmek istemiyordu.

İthalat gözetim uygulamasından kurtulmanın tek yolu vardı. Bu da Türkiye'de üretim yapmak. Şirketlerin peş peşe Türkiye'ye geliyor olmalarının asıl nedeni de aslında bu. Çünkü bir şirket gelirken başka bir şirket Türkiye'ye gelmezse, ortaya çıkan fiyat farkından dolayı Türkiye'deki pazardan silinme noktasına gelecekti.


Peki Türkiye’de üretilen yerli üretim akıllı telefonlar hangileri?

Popüler Haberler