Xiaomi en çok satan telefonlar listesini domine etti!

En çok satan telefonlar listesi açıklandı. Listenin yarısını Xiaomi, yarısını ise Apple domine etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

2020 yılının ilk yarısında en çok satan akıllı telefonlar nihayet belli oldu. İşte Xiaomi ve Apple'ın öncülük ettiği o liste.

Şu aralar akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabet söz konusu. Genele baktığımızda en çok telefon satan üreticiler listesinde Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi ve Oppo isimlerini görüyoruz. Elbette bu liste bütün modellerin toplamı baz alınarak yapılıyor. Peki ama akıllı telefon pazarında en çok satan model hangisi?

Xiaomi en çok satan telefonlar listesini domine etti!

Sanırım bu konuda iyi ya da kötü herkesin bir fikri vardır. Genel olarak bakıldığında Apple dönem boyunca topu topu 3 - 4 model satışa sunduğu için listede iPhone modellerinin ağırlıkta olması kimse için sürpriz olmayacaktır.

Lakin Samsung, Huawei ve Oppo gibi isimlerin arasından sıyrılarak Xiaomi'nin listeyi domine etmesi pek de tahmin edilebilecek bir durum değil. Çinli üretici her ne kadar kolay olmasa da agresif fiyat politikası sayesinde model bazında da en çok satanlar listesine girmeyi başardı.

Hatta listeye girmekle kalmayıp bu listeyi domine etti. Omdia tarafından açıklanan listeye göre 2020'nin ilk yarısında en çok satan modeller arasında Apple ve Xiaomi modelleri ağırlıkta bulunuyor. 10 cihazın yer aldığı listede Xiaomi ve Apple dışındaki tek model ise Samsung'a ait.

Samsung her ne kadar en çok telefon satan marka olsa da model bazında o kadar da başarılı sayılmaz. Çünkü Samsung'un geniş bir model yelpazesi bulunuyor. Dürüst olmak gerekirse fiyatları da Xiaomi Redmi kadar uygun değil. Dilerseniz aşağıdan en çok satan telefonlar ile satış rakamlarına göz atabilirsiniz. 

Bu arada dip not olarak tekrardan hatırlatalım. Liste sadece 2020'nin ilk altı aylık bölümünü kapsıyor. 

Popüler Haberler