Yeni Nexus tablet test için Hindistan'da

Nexus 8'e ait bilgiler Hindistan'nın resmi ithalat-ihracat veritabanında ortaya çıktı.

Google ve HTC’nin ortak yapımı olduğu iddia edilen Nexus 8 tablet bu defa Hindistan’da ortaya çıktı. Ülkenin resmi ithalat-ihracat veritabanı Zauba’da gün yüzüne çıkan yeni nesil tablet, kargo bilgilerinde yer aldığı üzere Amerika’dan Hindistan’a gönderilmiş. Test süreci için ülkeye gönderilen tabletin Google tarafından gönderildiği tahmin ediliyor.

Teknik özellikleri hakkında herhangi bir detayın verilmediği tablet bilgisayarın Nexus 7’ye benzer bir tasarımda olacağı iddia ediliyor. Ssonbaharda yeni Android sürümünün resmi olarak dağıtımı esnasında tanıtılacak Nexus 8 için iddia edilen bazı özelliklerden söz edecek olursak; cihazda 8-inç büyüklüğünde ekran yer alacak. Tabletin güç birimini 64-bit destekli 2.5GHz’de çalışan çift çekirdekli Tegra K1 platformu oluşturacak. 20nm fabrikasyon sürecinde üretim gösteren işlemci aynı zamanda 192 çekirdekli Kepler GPU’yu bünyesinde barındırıyor.

2GB RAM, 16/32GB dahili depolama, OIS destekli 8MP arka kamera ve 3MP ön kamera Nexus 8’de öne çıkan diğer özellikler olacak. İşlemcide yer alan 64-bit desteği Nexus 8’in Android L işletim sistemine sahip olacağı anlamına geliyor. 

Google Play Store'a giyilebilir cihazlar için Android Wear bölümü eklendi!
Samsung'un metal kasalı akıllı telefonu kameralara tam boy poz verdi
Moto X50 Ultra 15 dakikada şarj olacak! İşte hızlı şarj teknolojisi!
Sonraki Haber