Fotoğraftan konum nasıl bulunur? İşte yöntemi!

Bir gün çok beğendiğiniz ve hoşunuza giden bir fotoğraf karşınıza çıktığında nerede çekildiğini hiç merak ettiniz mi? İşte bir fotoğrafın konumunun bulunma yöntemi!

Fotoğrafların konum bilgileri o fotoğrafların meta verilerinin bir parçasıdır. Bu meta verileri orijinal fotoğraflara dahil edilir, ancak fotoğraf bir uygulama ile düzenlenmişse veya bir mesajlaşma uygulaması veya sosyal ağ üzerinden gönderildiyse kaybolur.

Çoğu Android telefon ana galeri uygulaması olarak Google Fotoğrafları içerir ve neyse ki bir fotoğrafın konumunu bu uygulamadan kolayca görebilirsiniz. Google Fotoğraflar bir adım daha ileri gider ve kamera uygulamasında coğrafi konum etkinleştirilmemiş olsa bile belirli yerlerde çekilmiş fotoğrafları bulabilir.

Fotoğraf meta verilerde konum bilgileri içeriyorsa, konumun koordinatlarını ve adını gösteren bir harita görünür. Haritanın kendisine basıldığında Google Haritalar‘da veya diğer uyumlu harita uygulamalarında açılır.

Çekilen bir fotoğraf iki kısımdan oluşur. Biri görünen yüzü biri de çeşitli bilgilerin saklandığı gizli kısım. Gizli olan bu kısımda resimle ilgili meta veriler saklanır. Yani fotoğrafın çekildiği tarih, saat, kameranın modeli ve markası, pozlama ayarları gibi bilgiler yer alır. Bahsettiğimiz bu verilere EXIF verileri denir. Çekilen resmin konumunu bulma da bu bilgiler bize yardımcı olur.

Fotoğraftan konum nasıl bulunur? İşte yöntemi!

Popüler Haberler