Google'ın Telefon uygulaması artık arama kaydetmeyi destekliyor!

Pek çok telefonda yüklü olan Google Telefon(Çevirici) uygulaması arama kaydetme özelliğini destekliyor. Nasıl yapıldığı bu haberimizde.

Google'ın Telefon uygulamasının yeni beta sürümü, arama kaydetmeyi destekliyor. İşte nasıl yapılacağına dair kanıtımız bu makalemizde.

Xiaomi tarafından yürütülen bir araştırma aracılığıyla MIUI'deki Mesajlar ve Çevirici uygulamalarının geri geleceğini veya daha doğrusu aramaları kaydetme olasılığına geri dönüp dönmeyeceğine dair bir anket yapılmıştı.

Birçok kişi tarafından aranan bu özellik şu anda Google stok çeviricide kullanılması mümkün olmayan bir durum. Aslında bir yol var ve aynı zamanda oldukça basit ve herkesin ulaşabileceği bir yerde. Doğrudan Play Store'dan talepte bulunarak beta programına kaydolmanız yeterli olacaktır, ancak temel ön koşul, Android 11 işletim sistemine sahip bir akıllı telefona sahip olmak ve bu telefonun rootlu olmaması.

Google Telefon arama kaydedebiliyor!

Play Store aracılığı ile uygulamanın beta programına dahil olmanız gerekiyor. Daha sonra Telefon uygulamasını güncelleyin ve sihirli bir şekilde artık üçüncü taraf uygulamalara başvurmak zorunda kalmadan aramaları doğrudan Google çeviriciden kaydedebileceksiniz.

Temel olarak beta programı, Telefon uygulaması için büyük değişiklikler bildirmiyor gibi görünüyor, ancak grafik düzeyinde bir değişiklik oldukça somut ve hoş gözüküyor. Arayan kişinin adının yanına bir ifade eklediyseniz bunu fark ediyorsunuz.

Söz konusu emoji daha parlak ve daha modern bir görünüme sahip olacak, kısacası daha az "düz" ama renk tonları açısından çok daha göze hoş görünür olacak.

Bir başka yenilik de tam olarak biz bir arama yaptığımızda veya aldığımızda ortaya çıkıyor, çünkü mevcut seçenekler arasında Kayıt düğmesi görünecek ve aramayı kaydetmeye başlayabileceksiniz. Düğmeye basıldığında, bir ses rehberi ses kaydın başladığı konusunda bizi uyaracak ve düğme kırmızıya dönecektir. Kaydetmeyi sonlandırmak için kayıt düğmesine basıldığında, ses rehberi yine kaydın tamamlandığını bize bildirecektir.

Kaydedilen aramayı dinlemek için Telefon uygulamasına, son sekmeye gidin ve kaydettiğiniz kişiye basın. Ardından, konuşmayı eller serbest modunda tekrar dinlemenizi sağlayacak bir oynatma tuşu belirecektir. Ayrıca aramayı iptal edebilir veya sohbet, posta vb. yoluyla paylaşabilirsiniz. Arama kayıtlarının .WAV formatında, dolayısıyla yüksek kalitede yapıldığını lütfen unutmayın.

Elbette beta programının mevcut seçenekleri burada bitmiyor. Telefon uygulamasının sağ üst köşesindeki 3 noktalı menüye tıklayarak, ayarlardan Çağrı kaydı ile ilgili menünün gösterileceği alana ulaşabiliyoruz. Buradan, adres defterindeki bilinmeyen numaralar veya belirli kişiler için otomatik kayıtlar ayarlayabiliyoruz.

Öte yandan, kayıtların varsayılan silme seçenekletini de etkinleştirebiliyoruz. 7, 14 ve 30 gün arasında bir süre seçilerek, yapılan tüm kayıtların otomatik olarak silineceği bir süre belirlenebiliyor.

Son olarak, Google'ın yönergelerinde belirtildiği gibi, devam eden bir aramayı kaydedemezsiniz, bunlar:

  • Çağrı cevaplanana kadar
  • Çağrı beklemedeyse
  • Arama sesi kapatılırsa
  • Bir konferans araması oluşturursanız

Bu noktada, bu yeni özellikle puan toplayan ve onu sıralamanın en üstüne çıkaran, onu gizlilik açısından da süper eksiksiz yapan, anti-spam filtrelerini entegre eden Google stok çeviricisinden artık herkes memnun kalacak gibi gözüküyor.

Herkesin E-posta adresini bulmak ister misiniz! Nasıl yapılır?
Akıllı telefonunuzu korumanın 10 basit yolu. Nasıl Yapılır!
Samsung Galaxy S25 Ultra’nın kamera detayları belli oldu
Sonraki Haber