2021 Hyundai Kona Electric Türkiye’ye Geliyor! İşte detaylar!

2021 Hyundai Kona Electric Türkiye yollarına geliyor. Peki aracın fiyatı ne? Türkiye yollarında ne zaman göreceğiz? Cevaplar haberimizde...

Hyundai ailesinin önemli üyelerinden biri olan 2021 Hyundai Kona Electric, geçtiğimiz yılın Eylül ayında N-Line paketi ile birlikte çekicilik seviyesini yükseltmişti. Güney Koreli üretici, Kasım ayında ise Kona Electric'in makyajlı tasarımı ve yeni teknolojilerini gözler önüne sermişti. Ayrıca markanın SUV modeli için tamamen elektrikli bir model olarak öne çıkmıştı.

Geçirmiş olduğu makyaj operasyonunun ardından yenilenen dinamikleri ile Türkiye pazarındaki yerini alan Kona'nın elektrikli versiyonu olan 2021 Hyundai Kona Electric de 2021 yılının yaz dönemimde satış listelerindeki yerini alacak.

Temmuz gibi satışa çıkması beklenen Hyundai Kona Electric, hızlı şarjı desteğine sahip olacak ve 64 kWh değerinde bataryadan güç alacak. 484 kilometre menzil vadeden 2021 Hyundai Kona Electric'in pili ise, yüksek hızla 40-50 dakika içerisinde %80 oranında şarj olabiliyor.

2021 Hyundai Kona Electric modelinde de 150 kW gücünde bir elektrikli motor var. Şimdi bu yüksek motor gücüne sevinelim mi üzülelim mi? Hemen hemen herkes aracının yüksek motor gücüne sahip olmasını ister, bu güzel birşey... Ancak yüksek motor gücüne sahip olan elektrikli araç modellerinin, ÖTV oranının %15’den %60’a çıkarıldığını göz önünde bulundurduğumuzda sevinelim mi üzülelim mi bilemedik.

2021 Hyundai Kona Electric’in Almanya’da 41.850 euroluk fiyatla satışa sunulduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, aracın ülkemizdeki fiyat karşılığı yaklaşık olarak 357 bin 400 TL olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu değerin vergisiz fiyat olduğunu belirtelim. Bu fiyatın üzerine yüzde 60 oranındaki ÖTV ve standart KDV oranını da eklersek fiyatların yaklaşık olarak 500 bin TL bandında olması muhtemel. Fiyatlar resmiyet kazandığında, siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Dilerseniz şimdi de 2021 Hyundai Kona Electric modelinin göz alıcı görsellerini inceleyelim.

Popüler Haberler