Aston Martin Vantage üstünü açtı!

Dünyanın en hızlı açılır tavanına sahip, 2020 Aston Martin Vantage Roadster tanıtıldı.

İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, harika görünüme sahip Vantage Roadster modelini duyurdu. Aston Martin Vantage, oldukça güçlü çift turbo V8 motoru ile bizleri karşılıyor. Bunun yanında lüks kabini ve 7 ileri manuel opsiyonu ile meraklılarını adeta büyülemişti. Model her ne kadar bir çok yönden kusursuz gibi görünse de, açılır tavanının olmaması tabiri caizse hayal kırıklığıydı.

Aston Martin, bugün yayınladığı resmi fotoğraflar ile bu eksikliğin ortadan kaldırıldığı yeni modeli Vantage Roadster'ı duyurdu. 

Vantage Roadster, Aston Martin'in standart Vantage modelinde yer verdiği 4.0 litrelik, çift turbolu V8 motoru kullanıyor. Bu motor gücü ile 510 bg (375 kW) güç ve 685 Nm tork üretebiliyor.

8 ileri ZF şanzıman vasıtası ile gücünü ve torkunu arka tekerleklere aktarmakta olan üstü açılır model Vantage Roadster, 0-100 km/s ivmelenme değerini 3.8 saniye olarak açıklanmış. Bu değerin Coupe'de 3.6 saniye olduğunu ayrıca belirtelim.

İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin'in bu yeni modelinde, "Z-Fold" adı verilen hafif ve özel tavan mekanizması bulunuyır. Bu mekanizma sayesinde standart Vantage'a göre yalnızca 60 kg ağır ve buna rağmen şu anda piyasanın en hızlı açılan tavanına sahip.

6.7 saniye gibi çok kısa bir zamanda açılan tavanın kapanması ise yalnızca 6.8 saniye sürüyor. Ancak belirtmekte fayda var, bu fonksiyon 50 km/s hıza kadar kullanılabiliyor.

Gelelim aracın sürat değerine, Vantage Roadster'ın maksimum sürat değeri tam olarak 305 km/s

İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin'in şef mühendisi Matt Becker, şirketin yeni modeli Vantage Roadster hakkında şu açıklamada bulundu; "Üstü açılır spor otomobiller, genellikle coupe versiyonlarına karşı daha çok taviz içerir ancak Vantage Roadster hassas, çevik ve dışavurumcu sürüş dinamiklerini korudu ve bunu inanılmaz düzlük performansıyla birlikte sunmayı başardı. Üstelik tavan açık gitme deneyimi de cabası."

2020 Aston Martin Vantage modeli 146 bin dolardan başlayan fiyatlara sahipken, Vantage Roadster için ise 161 bin dolar ücret belirtildi. Şirket, teslimatları 2020 yılının üçüncü çeyreğinde teslim etmeye başlayacak olduğunu ve her iki versiyonun da ön siparişlerinin açılmış olduğunu belirtelim. (motor1'in haberi) Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Aston Martin Vantage modelinin görselleri ile başbaşa bırakalım.

İşte Aston Martin Vantage;

Popüler Haberler