Böyle otomobil mi olur? İşte Renault MORPHOZ

Renault 2025 sonrasında satışa sunmaya planladığı konsept modeli MORPHOZ’u tanıttı. İşte Renaul MORPHOZ hakkındaki ilk detaylar.

Otomobil sektöründe önemli bir eşikteyiz. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda bugün kullandığımız fosil yakıtlı araçlar tarihe karışacak.

Şu anda pek çok üretici, rotasını elektrikli araçlara doğru döndürmüş durumda. Bu bağlamda en geç 10 yıl içerisinde yollarda dolaşan otomobillerin önemli bir bölümünü elektrikli ve otonom araçların oluşturacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Hal böyle olunca otomobil üreticileri de yeni nesil araçlar için harekete geçti. Pek çok fuarda absürt, fütüristtik tasarımlarla ziyaretçilere “yok” artık dedirtmeyi başarıyorlar.

Lakin gerçekten de önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu tarz abartılı tasarım çizgisine sahip otomobillerle karşılaşmamız çok olası.

Bu modellerden birisi de Renault MORPHOZ. Fransız otomobil devinin tasarımdan sorumlu ismi Laurrens Van den Acker aracın görünümü hakkında şunları söyledi;

Renault Grubu Tasarım Direktörü Laurens Van den Acker: "MORPHOZ konsept modeli, cesur modülaritesi, yenilikçi tasarımı, paylaşım ve değişimi kolaylaştıran kullanıcı merkezli yapısıyla, Renault tasarımının yeni LIVINGTECHTM felsefesini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Teknoloji, tüm biçimleriyle (tasarım, araç üstü sistemler, bağlanabilirlik, iç mekan düzeni) araç kullanıcılarına yeni bir yolculuk deneyimi sunuyor. MORPHOZ konsepti gerçek bir yaşam deneyimi.”

Elbette önemli olan bu tasarımın gerçek hayata uyarlanabilmesi. Dilerseniz Renault’un absürt tasarım çizgisine sahip modelinin görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

 İşte Renault MORPHOZ 

Popüler Haberler