Dünyanın en pahalı 10 polis arabası

Dünyanın en pahalı polis arabalarını gördüğünüzde oldukça şaşıracaksınız! İşte o otomobiller!

Konu otomobil olunca bazı marka ve modeller çoğu kesim tarafından kabul görmüş ve oldukça beğeni kazanmıştır. Hele de bu model pahalı bir model ise ilgi görmemesine imkan yok. Reklam olmaması için model belirtmiyorum fakat, eminim bir çoğunuzun aklından geçen modeller aynıdır.

Geçmişten günümüze otomobillerin tarihine kısaca bahsedecek olursak; otomobil fikrinin hayatımıza girişi muhtemelen tahmin ettiğinizden daha da gerilere gideceğini düşünüyorum. Bilmeyenler için belirtelim; 1700'lü yıllarda buhar enerjisinin kullanımıyla başlayan ilk motor denemeleriyle birlikte taşıma aracı olarak tekerlekli araçların kullanımı için de denemeler başlamıştır.

Bu otomobillerin hızları günümüzle kıyaslanamayacak kadar yavaş ve hantaldı, ancak petrolün keşfi ve teknolojinin ileri derecede ilerlemesi sonucu kısa bir sürede hız rekorları kırmaya başladığını söylemek yanlış olmaz.

Her ne kadar yüksek hız yapan araçlar, genel olarak birçok kişinin dikkatini çekse de, motor gücünün yanında kullanım kolaylığı, tasarım, estetik, konfor gibi birçok etken önemlidir. Günümüzde kendi kendine park edebilen, hatta kendi kendine sürüş sağlayabilen otomobiller mevcuttur.

Bu otomobillerin birçok kullanım alanı mevcuttur. Şahsi olarak kullanılan otomobillerin yanında sağlık sektöründe, ticaret alanında, ulaşımda, güvenlik alanında vb birçok alanda kullanıldığını biliyoruz.

Bu anlamda, dünyanın çeşitli bölgelerindeki devletlerin, polis teşkilatlarını güçlendirmek adına otomobillere harcadıkları paralar göz kamaştırdığını söyleyebiliriz. Sonuçta nüfusun artması ve güvenliğin daha da üst seviyelere ulaşması ile polis güçlerinin dünyada her geçen gün önemi daha da artmakta.

Ülkeler polis teşkilatlarını en ileri düzey ekipmanlar ile donatmaya uğraşırken bazıları ise bu durumu biraz abartıyor. Neden mi? Birazdan listemize göz attığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız =) Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bu otomobillere hep birlikte göz atalım.

Bentley Continental GT – Birleşik Arap Emirlikleri

200.000 Dolar

Popüler Haberler