Hyundai’den ilginç kokpit tasarımı

Otomobil dünyasının önemli üreticilerinden biri olan Hyundai, geliştirdiği yeni kokpit ile geleceğin teknolojisini hayata geçiriyor.

Ortaya çıkan yeni görüntülerde Hyundai kullanıcılara değişik deneyimler yaşatacağı ilginç tasarımlara sahip otomobil kokpitleri üzerinde çalıştığını gösteriyor. İşte yeni kokpit tasarımlarından biriyle ilgili detaylar!

Hyundai’den ilginç kokpit tasarımı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte meydana getirdiği değişimler birçok alanda kendini göstermeye devam ediyor. İnsanların hayatında çok önemli bir yere sahip olan otomobillerde de önemli değişimlerin yaşandığı yeni tanıtılan otomobil modelleriyle açıkça görülebiliyor.

Otomobil üreticileri her ne kadar üretimini yaptıkları modellerde kullandıkları motorları ve yakıt sistemlerini ön plana çıkarsalar da, kullanıcılar kendilerine sunulan yaşam alanları olan otomobil kokpitlerinde geçirdikleri zamanın kaliteli olmasına önem veriyor. Bu durum üreticileri otomobil kokpitlerinde değişimler yapmaya yönlendiriyor. 

Dokunmatik ekran teknolojilerindeki gelişmelerin sonucu olarak, üreticiler yeni ürettikleri otomobillerin kokpitlerindeki multimedya sistemlerinde ve göstergelerde, dokunmatik ekranları ve dijital göstergeleri aktif olarak kullanabiliyorlar. Kullanılan bu teknolojiler kullanıcıları oldukça memnun etmiş olsa da, otomobil kullanımı sırasında bu teknolojileri kullanmak için sürücülerin ekranlara odaklanmak zorunda olmaları sonucunda bazı tehlikelerle karşılaşmaları söz konusu.

Hyundai, yaşanabilecek bu olumsuz durumları önlemek adına kullanıcı dostu kokpit tasarımlarıyla kullanıcıların karşısına çıkmayı hedeflediği yeni görüntülerle ortaya çıktı. Özellikle tasarımda direksiyon üzerinde yer alan dijital kontrol sistemi küçük ekranlarla desteklenmiş farklı bir tasarıma sahip olduğu göze çarpıyor. Firmanın bu tasarımını i30 modelinin kokpitine entegre ettiği görülürken, bu yeni tasarımda 2D ve 3D desteği sunan dijital göstergeler üzerinde sürücü parmağını kaldırmadan bir çok seçim yapabiliyor. Bu göstergeler sayesinde aracın bütün temel fonksiyonlarının kontrolü kolay bir şekilde kumanda edilirken, aynı zamanda sistemlerdeki geri bildirimler sürücüye titreşimle bildiriliyor.

Citroen'den Nisan 2019 kampanyası!
Toyota otomobil patentlerini erişime açıyor!
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber