İkinci el fiyatları sıfırından daha pahalı olan otomobiller

İkinci el piyasasındaki fiyatlar inanılmaz derecede arttı. Öyleki, bazı otomobillerin ikinci el fiyatları sıfırından pahalı hale geldi.

İkinci el piyasasındaki fiyatlar inanılmaz derecede arttı. Öyleki, bazı otomobillerin ikinci el fiyatları sıfırından pahalı hale geldi.

İkinci el otomobil fiyatları 2020 yılına geldiğimizde ciddi derecede artış gösterdi. 2019 ile karşılaştırıldığında fiyatların yaklaşık 20-25 bin TL civarında arttığı görülürken, alıcılar bu artışa mantıklı bir açıklama bulmaya çalışıyor. Çok kısa bir süre içerisinde yüksek düzeylerde seyreden fiyat artışları, otomobil piyasasını olumsuz yönde etkiliyor.

İkinci el otomobil fiyatları neden bu kadar arttı?

Herkesin aklındaki soruyu Cardata genel müdürü Hüsamettin Yalçın yanıtladı. Yalçın, stoklarda 0 km araç kalmadığından dolayı ikinci el araç fiyatlarının haddinden fazla arttığına dikkat çekti. Yalçın’a göre distribütörler 2019 yılının piyasa koşullarından dolayı 2020 için çekingen davrandılar ve markaların çoğu istedikleri oranda araç tedariği sağlayamadı. Arz noktasında yaşanan bu sıkıntılara bir de beklentilerin ötesinde oluşan talep eklenince piyasada sıfır araç bulmak zor hale geldi. Yani anlayacağınız o ki az olan ürüne talep fazla olunca, fiyatlar da bununla doğru orantılı olarak artmış oldu.

0 km araba bulmakta zorluk yaşayan alıcılar ise ikinci el otomobil piyasasına yöneldi. İkinci el araçlara olan talebin her geçen gün yükselmesi, arabaların da fiyatlarını etkiledi ve bir zaman sonra bazı ikinci el arabalar, sıfırlarından daha pahalı hale geldi. Evet, belki inanması güç ama şu anda durum bu. Biz de otomobil piyasasında ikinci el fiyatlarının sıfırlarından pahalı olduğu araba modellerini derledik. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve listemize bir göz atalım.

Popüler Haberler