İkinci elde en çok satan 20 otomobil modeli

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, Türkiye ikinci el araç piyasasında en çok satan araçları sıraladı.

Koronavirüs salgını dünya genelinde birçok şirketin üretimlerini durdurdu. Otomotiv sektörü ise bu anlamda en fazla darbe gören sektörlerin başında geliyor. Hal böyle olunca sıfır araç bulunabilirliğini azalmış durumda. Tüketici ise tüketicilerin geneli ise arayışını ikinci el araçlar üzerinden gerçekleştiriyor.

Peki ülkemizde en çok satışı gerçekleşen ikinci el araç modelleri hangileri? İkinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, Türkiye ikinci el araç piyasasında en çok satan araçların listesini yayınladı. Yerli üretim modellerin üst sıralarda yer aldığı güncel listenin zirvesinde, iki Fiat modeli yer alıyorken, onları bir Renault modeli takip ediyor.

Toplamda 20 modelin yer aldığı güncel listenin neredeyse tamamı dizel ve Sedan gövde tipli araçlardan oluşurken, listenin %35’ini otomatik vitesli araçlar oluşuyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bu modellerin hangileri olduğuna hep birlikte göz atalım.

İşte ikinci elde en çok satan 20 otomobil modeli;

Popüler Haberler