Lüks elektrikli sınıfın yeni üyesi; Aston Martin Rapide E

Aston Martin ilk elektrikli otomobili Aston Martin Rapide E modelini, 2019 Şangay Otomobil Fuar’ında tanıttı. İşte detaylar.

Elektrikli otomobil dünyasına lüks modeli ile giriş yapan Aston Martin, yeni modeli Rapide E ile bu alanda hayli iddialı olacağa benziyor.

Lüks elektrikli sınıfın yeni üyesi; Aston Martin Rapide E

Otomobil üreticilerinden Aston Martin, yeni tanıttığı elektrikli otomobil modeli Aston Martin Rapide E  ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu model için tam dört yıldır çalışmalarını sürdüren firma bu lüks elektrikli otomobil modeli ile rakiplerini kıskandıracağa benziyor.

Firma yeni tanıttığı lüks elektrikli modeli Aston Martin  Rapide E ile tasarım anlamında çizgisini değiştirmediği görünüyor. Araç hem büyüklüğü hem de tasarımında yer verilen mavi renk detayları ve devasa jantları ile dikkat çekmeyi başarıyor.

65 kWh pil sistemine sahip olan model tek şarjla 320 km yol alabiliyor. Firma tarafından yeni St Athan tesisinde üretilecek elektrikli otomobil modeli Aston Martin  Rapide E,  0’dan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında bir sürede çıkabiliyor. 1 saatlik 400V şarj desteği ile araç 300 km yol alabiliyor. Ayrıca araçta 800V şarj desteği de yer alıyor.

Model kokpit bölümünde de sürücülerine kendilerini özel hissedecekleri bir ortam sunuyor. GT, Sport ve Sport+ olmak üzere üç farklı sürüş modu ile kullanıcılara sunulan elektrikli lüks otomobilin kokpitinde 10 inç boyutundaki ekranda dijital göstergelere yer verilmiş.

Elektrikli otomobil pazarında alt marka Lagonda ile de aktif olarak yer alan firma tarafından yapılan açıklamalarda,sadece 155 adet üretileceği belirtilen Rapide E modelinin satış fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Tesla Model X rakibi Volkswagen ID ROOMZZ
Çin'den otonom araç kararı!
Samsung premium Galaxy Watch modellerini piyasaya sürüyor
Sonraki Haber