ÖTV matrah kararına göre indirimli otomobiller hangileri? İşte o modeller!

ÖTV düzenlemesi sonrası hangi marka, hangi modeline ne kadar indirim uyguladı? İşte ÖTV indirimi sonrası sıfır araç fiyatları!

Geçtiğimiz günlerde ÖTV ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşanmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, binek araç Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları değişmişti. Yeni alınan kararla birlikte birçok markanın bazı modellerinde fiyatların bir miktar gerilemesi beklentisi doğdu.

Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ise birçok marka bazı sıfır araç modellerinin fiyatlarında beklenildiği gibi değişikliğe gitti. Dolayısı ile tüm otomobilini satışa çıkarmayı düşünen tüm araç sahipleri ve araç almayı düşünenler sıfır araba fiyatlarına odaklandı.

ÖTV düzenlemesi ile, çıplak fiyatı 92 bin lirayı aşmayan otomobiller için ÖTV yüzde 45 olarak belirlendi. Ayrıca yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki matrah limiti ise 130 bin TL'den 150 bin TL'ye yükseldi. Peki ÖTV düzenlemesi sonrası hangi marka hangi modeline ne kadar indirim uyguladı?

İşte ÖTV indirimi sonrası sıfır araç fiyatları!

Popüler Haberler