Sıfır otomobil fiyatlarında artış devam ediyor! - Mayıs 2020

Sıfır otomobil fiyatlarındaki artış Mayıs ayında da sürmeye devam ediyor. Honda ve Ranult fiyat artışı gerçekleştirdiği otomobil modellerini açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs salgını sebebi ile en çok etkilenen sektörlerin başında otomotiv sektörü yer alıyor. Zira salgının kendini gösterdiği ilk dönemde sınırların kapatılması nedeni ile tedarik zinciri bozulmuş ve pek çok fabrika üretime zorunlu olarak ara verdiğini duyurmuştu. Bu durumun ardından önce sıfır araç fiyatları büyük bir hızla artış göstermiş, ardından ise sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükseliş ile ikinci el araç fiyatları da olumsuz etkilenmişti. Özetle bu zorlu dönem otomotiv sektörünün dalgalı bir seyir izlemesine sebep olmuştu.

Sonuç olarak koronavirüs salgınının otomobil üreticileri üzerindeki yıkıcı etkisi, dolar kurunun artması, Nisan ayı kampanyalarının bitmesi derken otomobil fiyatlarındaki artış Mayıs ayında da yükselmeye devam etti.

Honda, geçtiğimiz Nisan ayı sonuna kadar Honda Civic Sedan modelinde 60 bin TL kredi tutarı için 18 ay vadeli %0,49 faizli kredi kampanyası başlatmıştı. İçinde bulunduğumuz Mayıs ile birlikte bu kampanya sona erdi ve otomobiller yeni fiyat etiketlerine kavuştular. Honda ile birlikte Renault da yeni fiyat etiketlerini açıkladı.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bu modellerin bulunduğu yeni fiyat listesine hep birlikte göz atalım;

Popüler Haberler